perjantai 28. marraskuuta 2014

Fiiliksiä - 8 kk

Taas on kuukausi vierähtänyt. Marraskuu on monelle se kaikista vaikein kuukausi kun pimeys lisääntyy ja kylmä tuuli puhaltaa vasten naamaa. Pitkä talvi on vasta edessäpäin ja kesään on vielä ikuisuus.

Marraskuussa olen huomannut selkeän eron Sveitsin ja Suomen välillä. Täällä päivät ovat vielä kohtuullisen pitkiä, valoisaa on jo n. klo 7:30 aamulla ja pimeätä tulee siinä 17:30 aikoihin. Usein lähden siis töihin kun on vielä valoisaa, mikä on ollut minun jaksamisen kannalta todella tärkeää. Suomessa tuntui aina siltä kuin olisin lähtenyt töihin keskellä yötä.

Pari edellistä viikkoa on kulunut Bernissä oleskelun merkeissä yhtä reissua lukuunottamatta. On tuntunut hyvältä saada vähän kotiaikaa ja vain rentoutua kaiken matkustelun jälkeen. Ensi viikolla on jälleen jenkkireissu edessä ja sen jälkeen tulenkin taas Suomeen käymään, siitä onkin kulunut jo lähes kolme kuukautta kun viimeksi siellä kävin.

Viime viikkoina olemme myös saaneet tuttavapiiriä vähän laajennettua Sveitsissä ja Bernissä. Nykyään tuttuja on jo sen verran että tekemistä riittää aina viikonlopuksi jos sitä vain haluaa järjestää. Tuntuukin jo siltä ettei uusien tuttavuuksien löytämiseen loppujen lopuksi niin paljon energiaa tarvinnutkaan laittaa kuin mitä olin alunperin ajatellut. Löysin lisäksi facebookista Bernin suomalaisten naisten ryhmän jonka pikkujouluja vietetään viikon kuluttua. Siitä lisää sitten myöhemmin.

Plussat ja Miinukset

+ Uusia tuttavuuksia ja ystäviä on ollut yllättävän helppo löytää
+ Valoisuus ja aurinkoiset päivät
+ Kokemukset-tähän kahdeksaan kuukauteen on mahtunut mieletön määrä seikkailuja!

- En keksi mitään :)

2 kommenttia:

  1. Minne päin Jenkkejä oot tulossa? Ootko kauan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maineen viikoksi, valitettavasti vain pelkkää työtä tällä kertaa :(

      Poista