sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Vaellus lumirajalle










Talvi tekee tuloaan Alpeille ja vaellusmahdollisuudet ovat aika rajoittuneet tällä hetkellä. Laskeskelimme juuri että tämä viikonloppu on ehdottomasti viimeinen mahdollinen vaellusretkeä varten, seuraava sunnuntaiseikkailu tulee suuntautumaan laskettelurinteisiin.

Koska varsinaisilla Alpeilla reitit ovat yleensä lumirajan yläpuolella, joka tällä hetkellä kulkee noin 1500 metrissä, suuntasimme esi-Alppien alueelle, Gantrischin luonnonpuistoon. Täältä löysimme reitin joka lähti 900 metristä, johon jätimme auton. Lähdimme siitä nousemaan 600 metriä parissa tunnissa lumirajalle asti ja tulimme sen jälkeen alas. Aika raskas nousu siis, varsinkin jos ei ole tottunut siihen. Haastavuutta lisäsi paikoitellen erittäin mutainen polku sekä tietenkin liukas lumi.

Näkymät ylhäältä olivat kuitenkin kaiken vaivan arvoiset. Upeat Alpit vasten vihreitä kukkuloita luovat hienon kontrastin. Ja onhan se ihana tällaisen aktiivipäivän jälkeen tulla kotiin, tehdä ruokaa ja ottaa pitkä kylpy kynttilän valossa. Kyllä nyt taas kelpaa aloittaa uusi viikko rentoutuneena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti