lauantai 22. marraskuuta 2014

Kaliumjodia



Sveitsissä olen saanut jo muutamaan otteeseen kotiin kaliumjoditabletteja. Ihmettelin aluksi hieman asiaa, mutta en kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota. Nyt näitä tabletteja tuli taas postilaatikkoon, minun nimellä ja osoitteella varustettuna. Kaikille täällä asuville siis erikseen postitetaan kaliumjodia. Vaivauduin tällä kertaa lukemaan selostetta hieman enemmän, ja ilmeni että nämä ovat tarkoitettu ydinvoimalaonnettomuuden varalta. Ydinvoimalaonnettomuuden sattuessa viranomainen ilmoittaa että kaliumjoditabletteja on syötävä ja niitä syödään niin kauan kuin toisin sanotaan.

Aika erikoista minun mielestäni, onko odotettavissa että täällä sattuisi ydinvoimalaonnettomuus josta kansalaiset eivät ole tietoisia? Oli miten oli, laitan nämä tabletit taas kasvavaan kaliumjodivarastooni säilöön pahan päivän varalta.

2 kommenttia:

  1. Ihan uskomaton juttu! Eikö noita voi väärin käyttää? Tämä ei tulisi ikinä Suomessa kuuloonkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai näitä voi väärinkäyttää mitenkään. Kyselin näistä vähän kollegoilta, ja näitä kuulemma lähetetään aina säännöllisin väliajoin jotta kaikilla olisi näitä aina kotona varastossa onnettomuuden sattuessa!

      Poista