lauantai 15. marraskuuta 2014

Internations bileet ja suomalainen joulutori Vol 2



Kirjoitin tänne joskus puolisen vuotta sitten käyneeni Internations bileissä sekä suomalaisella kirppiksellä. Puolen vuoden tauon jälkeen kävin tänä viikonloppuna samoissa tapahtumissa eilen ja tänään.

Perjantai-iltana oli vuorossa Internations yhistyksen kuukausittainen kokous luonnontieteellisessä museossa. Internationskokoukset ovat expat:ien tapaamispaikkoja, Bernissä he järjestävät kuukausittaisten kokoontumisten lisäksi kaikkea vaellusretkistä illallisiin. Päätin edellisellä kerralla että osallistun jokaiseen kokoontumiseen, mutta puoli vuotta siihen meni että olin seuraavan kerran paikalla..

Tämä tapaaminen oli melko erilainen sillä se oli museossa. Ihan oikeassa museossa täynnä  dinosauruksen luurankoja ja täytettyjä eläimiä. Lisäksi tänne oli roudattu baari alkoholijuomineen sekä tanssilattia. Tämä olisi aivan mahdoton yhdistelmä Suomessa, humalaiset suomalaiset horjuisivat luurankojen päälle alta aikayksikön tai heittelisivät pulloja eläinten päähän. Tai vaikka niin ei kävisikään, niin museon johtaja ei voisi luottaa siihen ettei niin kävisi.

Täällä meno oli melko rauhallista puoleenyöhön asti, jolloin lähdimme kotiin. Taas tuli tutustuttua uusiin ihmisiin joka puolelta maailmaa, mielenkiintoista!

Tänään Bernin suomalaiset järjestivät joulutorin joulupukkineeen, piparkakkuineen ja myyjäisineen. Edellisen kerran täällä käydessäni kaikki tuntui ihan liian suomalaiselta, ihan kuin olisi tullut mini-Suomeen. Ajattelin silloin että oli ehkä vähän liian aikaista tällaiselle, minulla  ei ollut vielä tarpeeksi kova koti-ikävä. Tällä kertaa kävi aikalailla samalla tavalla, viivyimme vain hetken ja totesimme että lähdetään takaisin ulos, Sveitsiin. Olemme kuitenkin tulleet Sveitsiin kokemaan jonkin uuden maan, ja tuntuu edelleen siltä että olemme enemmän "kotona" juustokauppojan ja suklaapuotien keskellä. Mutta kyllä tämäkin varmasti vielä muuttuu, sille pitää vain antaa oma aikansa.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti