perjantai 7. marraskuuta 2014

Ranskan suosituin kirkko








Tämän viikon työmatka suuntautui Ranskan Bourg-en-Bresseen, Genevestä hieman länteen. Koska autossa on jotain ongelmia ja ihmeellisiä ääniä (ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä :)), niin valitsin tällä kertaa junan, sveitsiläiseen tyyliin. Sveitsiläiset matkustavat maailman eniten junalla ja Sveitsissä on maailman tihein junaverkosto. Bernin juna-asema ruuhka-aikaan on täyteen ammuttu väkeä, voisi melkein luulla olevansa jossain Tokiossa eikä vähän yli sadan tuhannen asukkaan pikkukaupungissa.

Sveitsiläiset junat ovat lähes aina ajallaan, ne ovat siistejä ja tooodella pitkiä. Näin ollen olen aina löytänyt istumapaikan vaikka ruuhka-aikaan olisin kulkenutkin. Juna on myös usein nopeampi kulkuväline kuin auto, sillä varsinkin suurkaupunkeja ohittaessa liikenneruhkiin voi helposti jäädä pariksi tunniksi jumiin.

Maisemat Bernistä Bourg-en-Bresseen olivat upeat. Varsinkin Geneven ja Bourg-en-Bressen välinen osuus oli jylhää vuoristoa tiheine metsineen ja jokineen, Juran luonnonpuisto. Siihen en ole vielä ehtinyt sen enempää tutustua, mutta se vaikuttaa mielestäni todella kiinnostavalta.

Bourg-en-Bressessä oli paikalliset ranskankieliset messut, joten koko tilaisuus meni enemmän tai vähemmän ohi. Kohokohta oli illalla järjestetty kirkkokierros. Broun kuninkaallinen luostari (Royal Monastery of Brou) on 1500-luvulla rakennettu kirkko ja siihen liittyvä luostari. Kirkossa meillä oli parin tunnin opastettu kierros ranskaksi. Onneksi kollegani ystävällisesti käänsi tärkeimmät kohdat minulle.

Kirkko ja luostari olivat todella hienot, vaikka en yleensä niin paljon tällaisista nähtävyyksistä innostukaan. Kuulin että tämä on Ranskan suosituin kirkko, eli ranskalaiset itse tulevat kaikkein mieluiten juuri tätä kirkkoa ihastelemaan.

Ihan tutustumisen arvoinen paikka siis. Nyt kuitenkin viikonloppu edessä, joten oikein rentouttavaa perjantai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti