sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Matkalaukku lähtövalmiiksi










Pakkaaminen ei todellakaan kuulu lempipuuhiini, mutta joudun sitä valitettavan usein harrastamaan. Yritän yleensä päästä pelkällä käsimatkatavaralla lähtemään, varsinkin jos kyseessä on vaihtoja sisältävä lentomatka.

Tällä kertaa lähden kuudeksi päiväksi jenkkeihin meidän omalle toimistolle koulutukseen ja erinäisiin kokouksiin. Kaikki kokoukset ovat sisäisiä, joten pukeutuminen on aikaa vapaata. Lisäksi ohjelma  on täyteen pakattu kokouksia ja illallisia, joten omaa aikaa ei ole ollenkaan. Näin ollen laukkuun ei tarvitse jättää yhtään tilaa urheiluvaatteille tai shoppailulle. Tylsää mutta helppoa, lisäksi pääsen tällä kertaa pienellä laukulla lähtemään.

Pakkaan yleensä alle kymmenessä minuutissa, enkä juuri mieti mitä laukkuun laitan mukaan. Useimmiten olen kuitenkin muistanut kaiken, ja mikä on unohtunut löytyy yleensä paikan päältä, ellei kyseessä ole lääkkeet tai puhelin.

Tänään oli pakkaamiseen hieman enemmän aikaa, joten ehdin sovitella eri päivien vaatteet läpi ennen pakkaamista. Näin voi tietenkin varmistaa sen että laukusta todella löytyy jotain päällepantavaa. Usein on myös käynyt niin ettei mitkään mukaanotetut vaatteet oikein sovi keskenään yhteen. Siinä sitten kuljet samoissa vaatteissa monta päivää putkeen..

Pitkälle lentomatkalle varaan aina mukaan mukavat lentovaatteet: löysät housut tai mekko, villasukat, lämmin kaulaliina ja villapaita. Joskus koneissa voi olla turkasen kylmä. Pidemmille lennoille otan myös jotain luettavaa, kunnon kuulokkeet, niskatuen sekä iPadin. iPadiin voi myös ladata mukaan jotain luettavaa, kuten päivän hesarin. Näillä pärjää aika pitkälle. Lisäksi jonkinlaiset matkaeväät ovat aivan must: pähkinät ja kuivatut hedelmät ovat monta kertaa pelastaneet kun lentokoneessa on tarjottu jotain ei-niin-herkullista syötävää. Jenkkeihin kun lähtee on myös muistettava adapterit sekä hieman dollareita käsirahaksi.

Olen jo vuosien ajan suunnitellut ostavani erillisen matka-meikkilaukun, joka on helppo vaan heittää mukaan matkalaukkuun. Tähän asti en ole vieläkään päässyt, mutta nyt minulla on sentään kylppärissä erillinen kori jossa säilytän kaikkea matkakokoista shampoosta hiuslakkaan. Tästä on helppo valita mukaan mitä mahtuu ja mitä ilman en usko pärjääväni. Jenkeissä kosmetiikka on edullista, joten yritän myös jättää vähän tilaa uusille tuotteille.

Lisäksi mukaan pitää muistaa pakata ne kaikkein oleellismmat: puhelin, lompakko, läppäri, passi ja koko kasa erinäisiä latureita. Matkalippuja en yleensä enää tulostele, ne löytyy kuitenkin kätevästi puhelimesta jos niitä sattuu tarvitsemaan. Lentokentällä pärjää yleensä pelkällä passilla.


2 kommenttia: