perjantai 7. marraskuuta 2014

Mallorca-mitä mieltä olin






















Tämä oli ensimmäinen matkani Mallorcalle, olen kyllä useasti haaveillut matkasta tänne aikaisemminkin, tai ainakin Menorcan saarelle, mutta aina on löytynyt jokin toinen kohde. Nyt oli kuitenkin sopivia lentoja tarjolla, ja kun moni tuttu oli paikkaa viime aikoina kehunut, päätin lähteä tarkistamaan millainen paikka on kyseessä.

Mallorca oli näin syksyllä jo kovin kuiva, tosin oliivipuut olivat tietenkin vielä vihreät, ja vuorten läheltä löytyi metsää, mutta saaren keskiosa ei ollut nähnyt vettä aikoihin. Muuten tämä oli täydellinen ajankohta matkustaa saarelle, päivälämpötila oli enimmäkseen 23-24 astetta ja sortseissa pärjäsi hyvin. Keli oli puolipilvinen yhtä sadepäivää lukuunottamatta.

Saari on pyöräilijöiden suosiossa, mutta sieltä löytyy myös kävelyreittejä. Reitit ovat hyvin merkattuja, vaikka meillä oli hieman vaikeuksia löytää itse reittejä. Viime vuoden Madeira reissn jälkeen jäi kuitenkin sellainen kuva että Madeira on vielä parempi kohde retkeiljöille, reittejä on enemmän ja ne ovat vaihtelevampia.

Kävimme myös parilla turistirannalla, ne olivat juuri sellaiset joita etelän lomakohteista voi kuvitellla. Turistikojuja, britti- ja saksaturisteja, kehnoja ravintoloita jne. En oikein innostunut näistä, mutta varmasti joillekin juuri sitä mitä lomaltaan etsii: aurinko, ranta ja meri.

Ajaminen saarella oli helppoa ja liikenne oli rauhallista. Tiet ovat hyvin merkattuja ja pärjäsimme mainiosti ilman navigaattoria. Suosittelen ehdottomasti auton vuokrausta jos haluaa kierrellä saarella.

Kävimme myös katsomassa pari kaupunkia ja nähtävyyttä: Cap de Formentor on majakka saaren itäosassa jolta on hienot näköalat aina Menorcalle asti. Tänne vievä tie on kuitenkin pitkä ja kiemurtelevainen sekä paikoitellen kapea. Ei siis heikkohermoisille.

Soller ja Port de Soller saaren pohjoisosassa olivat molemmat hienoja turisteille suunnattuja kyliä. Jos tulisin uudestaan Mallorcalla harkitsisin majoittumista tänne. Ravintolat vaikuutivat korkeatasoisilta ja kylät olivat idylliset. Vuoristo on lähellä, joten kävelyreiteille pääsee helposti. Myös lähellä oleva Deian kylä oli todella hieno vuoristokylä täynnä hyviä ravintoloita.

Espanjassa kun ollaan huomaan ärsyyntyväni tiettyjen asioiden toimimattomuuteen. Oli esim. hyvin yleistä että katot vuotivat, pankkiautomaatit eivät toimineet tmv. Myös kielitaidottumuus yllätti, vaikka olimme turistikohteessa. El Corte Inglesin tavaratalon tax free osastolla ei löytynyt yhtään englantia puhuvaa ihmistä. Ja tämä on siis osasto joka on erikoistunut palvelemaan EU:n ulkopuolelta matkustavia asiakkaita. Uskon myös että työntekijöitä ei juurikaan kouluteta työhön, tax free osaston työntekijä väitti että Sveitsi on Saksassa, kun taas lentokentällä tullipoliisi väitti Geneven sijaitsevan Ranskassa. Hmm...

Summa summarum: voisin hyvin kuvitella tulevani tänne uudestaan joskus. Välimereltä löytyy kuitenkin paljon kohteita joissa en ole vielä käynyt, joten ehkä uusintavierailuun vielä menee parisen vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti