lauantai 8. marraskuuta 2014

Fiiliksiä-7 kk





Edellinen kuukausi on mennyt matkustellessa, sekä työ- että lomamatkoja on riittänyt. Berniä on ollut ikävä monesti, ja nautinkin nyt täysillä yhdestä vapaasta viikonlopusta Bernissä. Onneksi myös säät hellivät-tänään on upea aurinkoinen syyspäivä.

Ajatukset ovat Bernin kaipuun lisäksi myös pyörineet Suomessa olevien läheisten ympärillä, perhettä ja ystäviä on päivä päivältä enemmän ikävä. Mutta sehän oli odotettavissa, tiesin näin käyvän jo ennen kuin lähdin. Onneksi seuraava Suomi-matka on buukattuna joulukuun alkuun.

Sveitsissä on kuitenkin moni asia hyvin, paremmin kuin Suomessa. Luen lähes päivittäin Hesaria netin kautta, ja täytyy sanoa että Suomesta tulevia uutisia voi olla todella rasittavaa lukea: lisää työttömyyttä, turhia säädöksiä, onnettomuuksia (tai murhia) jne. Kaikenlainen epäily, kyynisyys, ehkä vainoharhaisuus, kateus..näitä meidän suomalaisten peruspiirteitä tulee myös ilmi uutisissa. En ole aikaisemmin Suomessa asuessani kiinnittänyt näihin asioihin niin paljon huomiota kuin nyt. Olen melkein siinä pisteessä että alan lukemaan sveitsiläisiä uutisia mielummin (vaikka saksaksi ovatkin).

Alpeille on saapunut talvi ja laskettelukeskuksissa kausi on jo alkanut. Tätä olen erityisesti odottanut tänne muutettaessa, talvella on varmasti tulossa useita päivityksiä erilaisista laskettelupaikoista.

Muuten siis Alles Guete, niin kuin täällä sanotaan. Tervetuloa moikkaamaan ja vaikka vähän laskettelemaan samalla!

Plussat ja Miinukset

+ Halvat lomamatkat etelä-Eurooppaan!
+ Hyvä taloudellinen tilanne-irtisanomisuutisia on ikävä lukea

- Ikävä ystäviä ja perhettä






6 kommenttia:

  1. miss u too...... <3 Tur att du kommer i december! E.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo, ser sa mycket framemot min Finland resa! Skall bli super! Ha en bra vecka!

      Poista
  2. Hei,

    Kiitos kivasta blogista! Olen itse tulossa kevääksi Berniin vaihto-opiskelijaksi ja on ollut kiva lukea kokemuksia maasta ja ulkomaille muutosta, vaikka itse tulenkin vain muutamaksi kuukaudeksi. Etsin parhaillaan kuumeisesti kimppakämppää jotta on katto pään päälle kun tulen helmikuussa :) -mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mari! Kiva kuulla että olet tykännyt lukea blogia ja että tästä on ollut mahdollisesti sulle hyötyä oman muuton suunnittelussa! Sitä juuri toivoinkin kun tämän blogin aloitin. Toivottavasti kämppä löytyy! Jos haluat lähteä vaikka kahville kun saavut Berniin niin ilmoittele! Suomalaisia on aina hauska nähdä täällä :)

      Poista
  3. Olen pannut merkille nuo ihan samat uutiset Suomesta, mitkä päivä päivältä kuulostaavat yhä enemmän rasittavilta. Koko ajan puhutaan vaan verojen nostosta, tukien leikkaamisesta ja mitä ihmeellisimmistä uusista säädöksistä...tänään osui silmään uutinen ettei lörtsyä voi enää myydä lörtsynä. En tiedä mistä oli kysymys, mutta en enää jaksanut lukea koko uutista. Eilisen kohokohta oli Stubbille annatetut Peltosen sukset, mitä hän ei voinut kuitenkaan ottaa vastaan, koska lahja oli liian kallis. Ihan älyttömäksi on tämä Suomen touhu ja kyttäily mennyt.. Tosin täällä Jenkeissä uutisten lukeminen ei ole paljoa sen iloisempaa; pelkkiä murhia ja ryöstöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo, minäkin olen ihmetellyt noita lörtsy- ja suksiuutisia. Ja ehkä myös sitä millaiset uutiset oikeastaan ylittävät uutiskynnyksen Suomessa..Pidän nyt vähän taukoa suomi-uutisista, ehkä ne sit taas alkais kiinnostamaan :)

      Poista