sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Keikkoja ja Stockhornin valloitusta - viikonloppu ystävän kanssa



















Verailijoita on aina mukava saada Berniin. Nyt edelliesestä vierailusta oli kulunut jo parisen kuukautta, joten otimme ilolla vastaan entisen kollegamme Chasin Pariisista. Pariisista pääsee Berniin suoraan junalla, joka kestää n. 4 tuntia. Pidennetty viikonloppu on siis melko helposti järjestettävissä.

Onneksi säät ovat täällä taas lämmenneet ja meitä on hemmoteltu koko viikonlopun ajan aurinkoisella kelillä. Lauantaina piti siis käydä terassilla ja kierrellä vähän kaupunkia. Illalla teimme perinteistä juustofondue:ta jonka jälkeen suuntasimme sveitsiläisen heavybändin keikalle läheiseen Dampfzerntraleniin. Yksi keskustan lähellä asumisen hyviä puolia on ehdottomasti se että kaikki on kävelymatkan etäisyydellä. Jotenkin kaikkialle on niin paljon helpompi lähteä kun se ei vaadi puolta tuntia bussissa.

Tänään olikin sitten sunnuntaiseikkailun vuoro. Ajattelin viime viikonloppuna että vaellukset saivat olla siinä tämän vuoden osalta, mutta niin vaan mieli taas haikaili vuorille. Ymmärrän hyvin että sveitsiläiset lähtevät joka viikonloppu vuorille. Hiljaisuus ja hienot maisemat ovat erinomaisia rentoutumiskeinoja.

Lähdimme tällä kertaa Stockhorniin, johon ajaa noin 30 min. Bernistä. Stockhorniin pääsee ylös gondolilla, ja sieltä löytyy juuri avattu näköalatasanne huikeine näköaloineen. Huipulta pääsee laskeutumaan montaa eri reittiä pitkin alas. Koska kausi on jo lopuillaan ja lunta on maassa jonkun verran, oli seikkailu alaspäin aika märkää puuhaa. Otimme väliasemalta jälleen hissin alaspäin, joten kävelyä tuli tällä kertaa n. 5 km. Maisemat ovat täällä upeat, ja on hienoa voida käydä joka kerta uudessa paikassa. En varmaan koskaan kyllästy näihin vuoriseikkailuihin!


2 kommenttia:

  1. Joitakin vuosia sitten kävelimme yhdessä sunnuntaisin pitkin Matinkylän raitteja. Nyt on betoniviidakko vaihtunut sinulla vuoristoon ja itselläni hiekkarantoihin...näin se elämä kuljettaa.

    Todella upeita kuvia! En yhtään ihmettele, että tuolla haluaa seikkailla joka viikonloppu. Pian voittekin vaihtaa lenkkarit monoihin. Hard core sveitsiläiset kulkevat tosin talvellakin pitkin ylämäkeä tosin tellu-randoilla. Alaspäin onkin sitten kiva laskea. Ehkä tästä teillekin uusi harrastus? Säästyy kalliit hissilippujen hinnat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vaikka on meidän sunnuntaikävelyjä silti kova ikävä :( Pitää ehkä kokeilla tuota ylämäkeä tarpomista ensi talvena, vaikka epäilen että kunto ei tule kestämään :)

      Poista