keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Maaseudun rauhaa Mallorcalla



















Nyt on lomat tältä erää ohi ja karu paluu arkeen alkaa jälleen huomenna työmatkan merkeissä. Sitä ennen kuitenkin pari juttua Mallorcasta. Tämä on ollut jo kauan suosittu matkakohde suomalaisille, joten ehkä näistä juituista joku voi saada hyvän matkavinkin myös omalle lomalle.

Mallorca on suosittu lomakohde sveitsiläisten keskuudessa, sillä tänne on nopeat ja edulliset yhteydet. Työkaverini kävi aikaisemmin tänä vuonna Mallorcalla ja suositteli kovasti maatilamajoitusta. Näitä onkin Mallorcalla tarjolla runsaasti, ja ne kulkevat yleisnimellä Finca. Fincat tarjoavat luonnonläheistä majoitusvaihtoehtoa aidoissa vanhoissa mallorcalaisissa kartanoissa niille joita hotellikompleksit eivät kiinnosta. Tiloilla on usein oliivi- ja appelsiinipuutarhoja sekä lampaita tai hevosia.

Majoituimme siis ensin viideksi yöksi Mallorcan saaren keskiosaan, Maria de la Salutin kylään. Saaren keskiosa ei ole varsinaisesti matkailijoille tarkoitettu ja alue oli todella hiljainen varsinkin näin sesonkiajan ulkopuolella. Hotellillemme ajoi noin 50 km Palman lentokentältä. 


Meidän valitsema Finca oli nimeltään Agroturisme Roqueta ja siinä oli neljä huoneistoa ja yksi mökki. Meidän lisäksi vieraina oli yksi vanha hollantilaispariskunta. Hotellilla oli yhteiseen käyttöön tarkoitetut grilli ja uima-allas, ja koska hollantilaiset eivät näitä käyttäneet, saimme olla ihan itseksemme altaalla päivällä ja grillata illalla. Tosin emme näitä mahdollisuuksia juurikaan hyödyntäneet, sillä minun lomailutyyliin kuuluu päätön häröily ympäri saarta sitä täydellistä hiekkarantaa tai vuorenhuippua etsien. 


Olimme todella tyytyväisiä tähän asumismuotoon. Oli ihana istua terassilla juoden aamukahvia ja nauttia hyvästä itsetehdystä aamupalasta kukkojen kiekuessa ja lampaiden määkiessä taustalla. 

Niinikään illalla ei ollut pakko lähteä mihinkään, sillä huoneisto oli riittävän iso mukavaan oleskeluun ja vaikka telkkarin katseluun. Saimme myös omistajien omalta tilalta kananmunia sekä ison hedelmäkorin. Yhtenä iltana meille tuotiin kylmä valkkaripullo, ihan vain lahjaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti