keskiviikko 3. elokuuta 2016

Päiväreissuja Raaseporissa

Fiskarsissa lounaalla


Cafe Classic Garagessa kahvilla




Raaseporin raunioilla kesäteatterissa sekä ritarimarkkinoilla.


Knipanilla lounaalla
Mökillä ollessamme tuli käytyä usealla päiväreissulla sekä merellä että maissa. Useimmiten päiväreissut suuntautuvat Karjaan tai Tammisaaren kauppoihin. Tammisaaren tori on auki keskiviikkoisin ja lauantaisin, ja siellä käynti kuuluu kesäperinteisiin. Tänä vuonna olisi myös ollut kiinnostusta lähteä Hankoon päiväretkelle, mutta ajanpuutteen vuoksi emme sinne asti lähteneet. Ehkä sitten ensi kesänä.

Kävimme kuitenkin Raaseporin raunioilla pariinkin otteeseen, ensin äitini kanssa katsomassa Sound of Music kesäteatteria, ja sitten vielä ystävien ja lasten kanssa ritaripäivillä. Raaseporin linna on hieno nähtävyys ja etenkin lapset tykkäävät kovasti seikkailla raunioissa.

Raaseporin linnan lähellä sijaitsee myös muutama vuosi sitten avattu Cafe Classic Garage, joka on mukava kesäkahvila omakotitalon puutarhassa. Tarjolla on herkullisia leivonnaisia ja jäätelöä ja voi täältä vuokrata kanootinkin. Pihalla seisoo hienoja vanhoja autoja, joita omistajat keräävät. Erikoistapauksissa olen kuullut että näillä voi päästä kierrokselle lähiteille.

Tammisaaressa ja Karjaalla tuli myös syötyä lounasta, kävin ensimmäistä kertaa kokeilemassa Tammisaaressa sijaitsevaa Knipanin ravintolaa. Knipan sijaitsee upeissa maisemissa aivan Tammisaaren rannan vieressä ja siellä tarjoillaan lounas seisovasta pöydästä ainakin arkipäivisin. Laatu oli hyvää hintaansa nähden ja tottakai merinäköala on aina plussaa. Karjaalla kävimme Köttkontrollenin ravintolassa, joka myös oli todettiin hyväksi.

Fiskars on hieno vanha ruukkialue lähellä Karjaata, jossa voi seikkailla erilaisissa pienissä kaupoissa ja kahviloissa. Tänä vuonna kävimme siellä lapsille suunnatussa taidepajassa, ja samaan aikaan siellä järjestettiin osuvasti myös olutfestivaalit. Fiskarsiin kannattaa tulla käymään vähän kauempaakin päiväreissulle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti