perjantai 5. elokuuta 2016

Jo perinteeksi muodostunut Savonlinna











Aloitimme viime kesänä uuden perinteen Itä-Suomen mökillä, nimittäin päiväretki Savonlinnaan. Viime kesänä sää ei juuri meitä hellinyt, vaan saimme sateessa kärvistellä torin laidalla. Tänä kesänä sää oli mitä mahtavin koko viikon ajan, ja saimme nauttia aurinkoisesta järvimaisemasta.

Otimme myös tunnin kestävän veneajelun Savonlinnan ympäri, johon kuului turisteille suunnattu selostus neljällä eri kielellä Savonlinnan historiasta. Vaikka olimme täällä kauniina heinäkuisena kesäpäivänä, saimme melkein itseksemme ajella isohkolla veneellä ympäri järveä. Jotenkin aika huolestuttavaa ettei turisteja tämän enempää ole. Ravintolasuositus tältä reissulta on ehdottomasti torin vieressä sijaitseva Majakka, erittäin maukasta ruokaa ja suuret annoskoot!

Matkalla Savonlinnaan poikkesimme myös Kerimäen puukirkolla, joka on Suomen suurin puukirkko. Kirkossa olevien infotekstien mukaan tämä on kristillisen uskonnon suurin puukirkko ja Suomen suurin kirkko. Hieman epäilyttää nämä väittämät, mutta iso kirkko oli siis joka tapauksessa kyseessä ja jos täällä päin liikkuu, niin kannattaa ehdottomasti poiketa.

Ensi kesänä olisi tarkoitus käydä myös Punkaharjulla, sinne ei tällä kertaa ehditty. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti