sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kumiveneellä Aarejoella







Bernin läpi kulkeva Aare-joki on kesähelteellä suosittu veneilykohde. Yleensä kumivene vuokrataan läheisestä Thunin kaupungista, josta voi virran mukanan kellua aina Berniin asti. Thunissa voi sekä vuokrata kumiveneen tai pumpata oman veneensä. Olimme suunnitelleet tekevämme tämän retken jo viime vuonna, mutta emme saaneet sitä silloin aikaiseksi. Tänä kesänä saimme kuitenkin kaveriporukan kasaan, ja kauniina lauantaipäivänä viime viikonloppuna päätimme lähteä kokeilemaan tätä suosittua harrastusta. Kaikki veneet olivat jo täyteen buukattuja, joten päädyimme ostamaan oman veneemme. Kuljimme ensin junalla Thuniin, josta hyppäsimme veneeseen ja kelluimme sen kanssa takaisin Berniin. Meitä oli 7 hengen porukka kahdessa veneessä.

Reissu oli kaikin puolin mukava ja maisemat hienoja. Jälleen kerran sain todeta että on tämä kyllä hieno maa. Joki oli turkoosin väristä ja vesi niin kirkasta että joenpohjan kaloja saattoi hyvin tarkastella veneestä. Taustalla lumihuippuiset Alpit loistivat kirkkaana. Pysähdyimme matkan varrella uimaan ja levähtämään. Jos olisimme tajunneet ottaa jotain grillailtavaa mukaan olisi matka ollut vieläkin parempi, sillä matkan varrella on useita grillauspisteitä.

Matka kesti yhteensä noin neljä tuntia eikä ollut yhtään haastava jos taustalla on jotain soutu- tai melomiskokemusta. Venettä oli suhteellisen helppo hallita ja reitillä oli oikeastaan vain yksi hieman haasteellinen kohta.

Nyt meillä on kellarissa vene hankittuna odottamassa seuraavia seikkailuita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti