maanantai 29. elokuuta 2016

Paluu Axalpiin






Kävimme viime vuonna Axalpissa Berner Oberlandissa vaeltamassa, ja mieleen jäivät turkoosina kimmeltävät Brienz-järvi sekä pieni vuoristojärvi ylhäällä Alpeilla. Huomasin silloin vaelluskartasta erään toisenkin reitin, joka jäi mieleen sellaisena jonka haluaisin joskus käydä kokeilemassa.

Viikko sitten palattuani takaisin jenkeistä siihen tuli oiva mahdollisuus, kun ystäväni Nicole ehdotti päivävaellusta Alpeilla. Nicole kertoi myös että he ovat miehensä kanssa päättäneet muuttaa takaisin kotimaahansa Uuteen-Seelantiin. Olin tästä todella surullinen, sillä olemme tehneet paljon retkiä ja matkoja yhdessä heidän kanssaan, ja olen pitänyt heistä todella paljon. He jättävät suuren loven ystäväpiiriimme täällä Sveitsissä. Kun joku ystävistä tekee päätöksen muuttaa pois, sitä vääjäämättä alkaa itsekin miettimään muuttoa ja sen ajankohtaa. Lisäksi toinen ystäväpariskuntamme täällä kertoi jäävänsä vielä 1.5 vuodeksi, jonka jälkeen myös he muuttavat takaisin kotimaahansa.

Joka tapauksessa Axalpin maisemat tarjosivat jälleen parastaan. Eksyimme hieman reitiltä matkan varrella, ja kohtasimme jyrkkääkin jyrkemmän nousun, josta kuitenkin selvisimme. Reissun lopuksi nautimme röstit ja juomat upealla näköalalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti