torstai 11. elokuuta 2016

Juutinrauman siltaa pitkin takaisin Sveitsiin


e



Joskus kaikki lomat loppuvat, niin myös tämän kesän Suomi-loma. Oli aika palata takaisin kotiin Berniin. Osa minusta olisi halunnut jäädä perheen lähelle Suomeen, osa taas halusi palata takaisin kotiin omaan sänkyyn. Olimme säilyttäneet matkatavaroitamme ja vaihtovaatteitamme auton takaluukussa yli kuukauden päivät ja palasin halusta saada valita vaatteeni aamulla vaatekaapista matkalaukun sijasta.

Tästä kesästä tuli erilainen kuin muista kesistä, erilainen kuin mitä olimme alkuun suunnitelleet. Olen kiitollinen siitä että sain viettää tämän ajan Suomessa ja että olen työssä jossa sallitaan pienet irtiotot silloin kuin yksityiselämä sitä vaatii. Pitkän loman jälkeen oli jopa mukava palata arkisiin rutiineihin ja toimistoon. Oli mukava nähdä jälleen ystäviämme täällä Bernissä pitkästä aikaa.

Olemme yrittäneet Bernissä ollessamme nauttia arki-illoista sillä täällä on vielä kesää jäljellä. Lämpötilat ovat pysytelleet 20-30 asteen paikkeilla ja samat kelit jatkuvat vielä ainakin ensi viikon ajan. Löysimme kivan uuden sinisimpukkaravintolan aivan Bernin keskustasta Bundeshaus:n vierestä, sekä uuden kattoterassin yliopiston läheltä. Terassilta oli upeat näköalat Bernin yli ja auringon laskiessa vuoret loistivat taustalla.

Suomen kesää ei voita mikään, mutta onneksi meillä on hieno kotimaa johon palata loman jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti