keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Whole30 - Loppu lähenee

Tämä kuukausi oli oikeastaan todella hyvä valinta Whole30 kokeilua varten, koska pääsin myös kokeilemaan millainen etelän loma voi olla ilman alkoholia ja miltä Italian loma onnistuu ilman pastaa, pizzaa tai jäätelöä. Voisi ehkä luulla että jää paljosta paitsi, mutta en itse asiassa tuntenut mitään itsesääliä tämän dieetin vuoksi. Olin täysin tyytyväinen koko loman ajan ihan vain kalaan ja vihanneksiin. Eväinä retkillämme söin päärynää, banaania ja pähkinöitä ja juomana maistui vesi.

Olo on edelleen ollut hyvä ja energinen, vaikka välillä energiansaanti on jäänyt hieman liian alhaiseksi matkustelun vuoksi. Olenkin joutunut luopumaan kolme ateriaa päivässä -ajattelutavasta täysin, ja palannut välipalojen maailmaan. Ilman välipaloja en usko että olisin tästä selvinnyt, sillä monesti kunnon aterian syöminen ei vain ole mahdollista.

Pikkuhiljaa ajatukset alkavat myös siirtymään ensi viikkoon ja Whole30 jälkeiseen elämään. Koko idea tässä dieetissähän on nähdä miltä tuntuu kun infektioita aiheuttavat elintarvikkeet eliminoidaan ruokavaliosta kokonaan, ja tämän myötä myös ohjata tulevaa syömistä terveellisempään suuntaan. Tämän kuukauden jälkeen ei siis ole tarkoitus rynnätä karkkikauppaan ja kuopata kaikki kuukauden aikana opitut uudet ruokatavat.

Olen pohtinut paljon mitä ruoka-aineita otan mukaan ruokavaliooni tämän kuukauden jälkeen, ja tulen varmasti jatkossa juomaan viinilasillisen silloin tällöin, tai syömään vuohenmaitofetaa salaatin kanssa. Tulen myös syömään uusia perunoita sillin kanssa ja sushia silloin tällöin. Jäätelö kuuluu myös mielestäni kesään, mutta aion myös kokeilla kookosjäätelön tekoa itse.

Mutta näistä kaikista lisää sitten viikon kuluttua kun tämä kokeilu on ohi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti