lauantai 16. toukokuuta 2015

Lauantain seikkailuja: Aareschluchtin kanjoni ja Reichenbachfall









Sveitsin lauantait ovat yleensä omistettu ruokaostoksille, siivoukselle ja pyykin pesemiselle. Tämä sen vuoksi ettei viikon aikana ehdi kauppaan eikä sunnuntaisin mikään ole auki. Sama pätee siivoamiseen, viikolla minulla ei ole siihen aikaan eikä sunnuntaisin saa pitää mitään ekstra meteliä, jolloin esim. imuroiminen ja pyykin pesu on kielletty.

Tänään teimme kuitenkin kollegani kanssa poikkeuksen näihin tylsiin rutiineihin ja suuntasimme arkitoimien sijaan vaeltamaan. Kohteeksi valitsimme noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevan Meiringenin kylän. Meiringen sijaitsee Haslitalissa, jossa on paljon vaellusreittejä sekä talvisin myös laskettelurinteet. Ehdimme päivän aikana katsomaan sekä Reichenbachfallin, joka on kuuluisa Sherlcok Holmes-kuvauksista sekä Aareschluchtin kanjonin. Molempiin on pieni alle 10 frangin sisäänpääsymaksu, ja jos haluaa käydä molemmissa kannattaa ostaa 15 CHF:n kombilippu. 

Reichenbachfallin vesiputoukselle nousimme pienellä junalla, ja lähdimme siitä vaeltamaan alaspäin kohti kanjonia. Aareschluchtin kanjoni on noin 2 km:a, ja kanjonin läpi on rakennettu sitä seuraava kävelyreitti. Vielä täällä ei ollut juurikaan turisteja, mutta voin kuvitella että paikka on erittäin ruuhkainen sesonkiaikaan.

Molemmat paikat olivat käymisen arvoisia. Edelleen yllätyn siitä kuinka hienoja luonnon ihmeitä täällä on niin lähellä kotia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti