lauantai 9. toukokuuta 2015

Bernin lentoyhteydet ja Sveitsin lentokentät

Arkiviikko kului taas nopeasti ja nyt on taas lauantai-aamu, en tiedä mihin nämä kaikki päivät oikein häviävät. Viikon työmatka kohdistui Hannoveriin Saksaan, jossa vietin vain yhden yön enkä ehtinyt käydä kaupungilla kiertelemässä. Ei siis siitä sen enempää tällä kertaa.

Ajattelin kuitenkin kirjoittaa pari sanaa Bernin lähistön lentokentistä, jos vaikka joku innostuisi matkustamaan tänne kesällä :)

1. Bernin oma lentokenttä
Tämä Bernin oma pikkuinen lentokenttä sijaitsee vain 10 km:n päässä keskustasta. Kenttää palvelee Skywork Airlines, jolla on ihan ok yhteydet Euroopan suurimpiin kaupunkeihin, kuten Amsterdamiin ja Berliiniin. Olen lentänyt tältä kentältä vain kerran Amsterdamiin, koska yleensä lennot ovat olleet minun budjetilleni liian kalliit. Jos tältä kentältä onnistuu löytämään kohtuuhintaisia lentoja, niin matkustaminen sinänsä on tehty erittäin helpoksi. Turvatarkastus kestää vain pari minuuttia, ja kentällä ei edes kannata olla enempää kuin 30 min ennen koneen lähtöä.

2. Zürichin lentokenttä
Useimmiten matkustan Zürichin lentokentän kautta jonnekin lähtiessäni. Zürichin kenttä on Sveitsin suurin, ja sieltä on erittäin hyvät yhteydet oikeastaan mihin päin maailmaa tahansa. On ollut ilo lentää täältä esim. suoraan Bostoniin, mikä ei Suomessa ollut mahdollista. Täältä pääsee myös suoraan esim. Brasiliaan ja Etelä-Afrikkaan, mutta myös moneen paljon eksoottisempaankin paikkaan. Zürichin kentältä on myös useita päivittäisiä suoria lentoja Suomeen sekä Finnairin että Swiss:n operoimana. Swiss:n tulo tälle reitille on laskenut lentojen hintoja huomattavasti, olen nähnyt hintojen liikkuvan 100-150 €:n välillä kesälle. Zürichin kenttä on mukavan rauhallinen ja tämän kentän kautta on aina mukavan helppo matkustaa. Bernistä kulkee suora juna Zürichin kentälle kaksi kertaa tunnissa ja matka kestää 1:20 h. Zürichin keskusta sijaitsee vain n. 10 min junamatkan päässä kentältä.

3. Geneven lentokenttä
Joskus sopivimmat lentoyhteydet löytyvät Zürichin sijasta Genevestä, ja silloin valitsen tämän lentokentän. En itse pidä Geneven kentästä yhtä paljon, se on hieman hälyisempi eikä esim. laukkujen saanti ole aina ollut yhtä sujuvaa kuin Zürichissä. Myös Genevestä on suorat yhteydet Helsinkiin Finnairin kautta. Geneven kentältä matkustaa Berniin suoralla junalla, matka-aikaa kertyy 1:50 h. Geneven keskusta sijaitsee 7 min junamatkan päässä kentältä.

4. Baselin lentokenttä-EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg
Lensin ensimmäistä kertaa Baselin kautta Sardiniaan mentäessä. Baselin kenttä on siinä mielessä erikoinen, että se on kolmen maan yhteinen kenttä: Sveitsi, Saksa ja Ranska ovat kaikki mukana hoitamassa tätä kenttää, ja se sijaitsee näiden kolmen maan rajalla. Kentältä on eri uloskäynnit eri maihin ja myös hinnat vaihtelevat kentällä riippuen siitä millä alueella liikut. Ennen turvatarkastusta maksoimme vielä sveitsin frangeissa, mutta turvatarkastuksen jälkeen olimme Ranskan alueella jossa käytössä oli eurot. Baselin kentältä ei ole suoria lentoja Suomeen, mutta EasyJetillä on täältä paljon halpoja lentoja Euroopan eri kaupunkeihin ja lomakohteisiin. Baselin kentältä ei ole suoraa junayhteyttä Berniin, mutta autolla matka taittuu tunnissa. Kenttä on melko pieni ja pysäköintialue on suoraan kentän ulkopuolella. Tulemme suosimaan tätä kenttää jatkossa halpojen lomalentojen osalta.

Jos mielessä on jokin kiva etelän loma kesälle, suosittelen katsastamaan EasyJetin lentoja Genevestä ja Baselista! Esimerkiksi Venetsiaan mainostetaan tänäänkin lentoja Baselista alle 15 €:n hintaan. Siinä samalla voi sitten tulla moikkaamaan meitä tänne Berniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti