maanantai 11. toukokuuta 2015

Bernin Grand Prix




Lauantaina Bernissä juostiin Grand Prix, jota myös mainostetaan maailman kauneimmaksi kymmeneksi mailiksi. Päämatka on siis 10 mailia tai 16 km. Minun oli tarkoitus osallistua tälle matkalle tänä vuonna, mutta jostain kumman syystä (laiskuudesta kai), en ole harjoitellut tarpeeksi enkä siksi uskaltanut osallistua. Uskon kyllä että jaksaisin juosta tuon matkan tasaisella, mutta koska Bern on täynnä mäkiä, on myös tämä juoksu kaikkea muuta kuin tasainen.

Bernin GP on yksi kaupungin tärkeimmistä tapahtumista, ja tähän tapahtumaan osallistuu vuosittain n. 30 000 juoksijaa. Bernissä on n. 120 000 asukasta, joten juoksijoiden määrä on käsittämättömän suuri. Tuntuu siltä että koko kaupunki osallistuu tähän tapahtumaan, joko juoksemalla tai kannustamalla. Kannustusjoukkoja on aina soittoryhmistä oluttelttoihin.Tärkeintä on yrittää bongata tuttuja juoksijoiden joukosta, mikä osoittautui erittäin vaikeaksi. Useimmat kollegat ja ystävät onnistuivat livahtamaan huomaamatta ohitse.

Ehkäpä sitten ensi vuonna saisin aikaiseksi osallistua tähänkin tapahtumaan. Harjoittelun voisi vaikka aloitttaa heti jotta olisi varmasti ajoissa ensi vuoteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti