tiistai 26. toukokuuta 2015

Suomessa on melkein kesä








Tai no ainakin täällä vietettiin mökkikauden avajaisia tänä viikonloppuna hienoissa keleissä. Mökkimme sijaitsee Raaseporissa, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tämä on minulle tärkeä paikka, siellä tuli vietettyä kaikki kesät lapsena ja olemmme edelleen käyneet siellä kohtuullisen paljon joka vuosi. Nyt ulkomaille muuton myötä mökillä olo on harvinaista herkkua.

Mökki on myös meillä aina toiminut yhteisenä ajanviettoapikkana perheen kesken. Veljeni perhe sekä vanhempani ovat usein myös paikalla, ja teemme yhdessä ruokaa, saunomme sekä pelaamme pelejä. Niitä tavallisia mökkijuttuja joita varmaan moni harrastaa.

Suomessa asuessa mökki tuntui aina sellaiselta arjen pakopaikalta, ihana luonnon keskellä sijaitseva rentoutumispaikka. Kuuntelin puiden huminaa ja lintujen laulua ja nautin auringosta, merestä ja metsässä kävelystä. Tätä olin odottanut myös tänä viikonloppuna. Olikin jännä huomata miten nämä asiat eivät enää tuntuneetkaan niin erikoisilta kuin olin muistanut. Sveitsissä liikumme paljon luonnossa ja istun usein parvekkeella nauttien lintujen laulusta ja ihan vain hiljaisuudesta. Viikonloppuisin pyöräilemme tai kävelemme metsässä ja pelloilla lehmien keskellä. Olemme siis maalaismaisemissa vaikka kaupungissa asummekin. Tästä on tullut osa meidän arkea. Nyt mökillä on toisenalainen merkitys, ja parasta oli ehdottomasti veljenpoikani kanssa puuhastelu. Näitä hetkiä tulee jälleen kova ikävä Sveitsiin palatessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti