perjantai 15. toukokuuta 2015

Pyöräretki Thunin järvelle










Eilisen vapaapäivän kunniaksi otimme jälleen pyörät alle ja suuntasimme kohti Berner Oberlandia, eli vuoria. Matka taittui nopeasti, ja 30 km:n kuluttua tulimme Thunin kaupunkiin järven rannalle. Thun on pieni, n. 40 000 asukkaan kaupunki lähellä vuoria ja Thunin järveä. Kaupungissa on suuri vanha keskusta ja paljon baareja ja ravintoloita. Täällä on myös Thunin linna, josta olen kirjoittanut myös aikaisemmin tänne blogiin.

Thunissa tapasimme kaksi ystäväpariskuntaa grillauksen merkeissä. Sveitsissä yleisiä grillauspaikkoja riittää ja niistä löytyy myös usein vapaita paikkoja. Saimme kivan grillipaikan järven rannalta, ja kyllä ruoka maistui hyvältä pyöräilyn jälkeen. Näiden ystävien kanssa puhumme saksaa, ja koska kaikki ovat suunnilleen samalla tasolla (yhtä sveitsiläistä lukuunottamatta), koen että tästä on paljon hyötyä minun kieliopinnoille.

Illalla sade pääsi yllättämään, joten otimme junan Thunista takaisin Berniin. Onneksi täällä juna-asema on aina lähellä ja pyörän ottaminen junaan ei ole ongelma. Harmittaa vähän että jäi Suomen matsi katsomatta, tämä on varmaan ensimmäinen vuosi kun en ole katsonut yhtäkään Suomen MM-kisaottelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti