sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Päiväretki pyörillä










Tänään on äitienpäivä Suomessa sekä myös Sveitsissä. Tämä on niitä päiviä jolloin olisi kiva olla Suomessa viettämässä omaa äitiä ja muitakin hienoja äitejä ja äitihahmoja. Mutta parin viikon päästä odottaa jo Suomi-loma, ja onhan siitä jo kolmisen kuukautta aikaa kun viimeksi olin Suomessa.

Bernin kesä on nyt ehdottomasti alkanut-päivällä oli jo liian kuuma auringossa ja seuraaville päiville on luvassa jo melkein 30 asteen helteitä. Tämän päivän suunnitelmassa oli lähteä pyöräajelulle Alpeille. Sovittelimme hetken aikaa pyöriä autoon, mutta koska emme ole vielä saaneet hankittua pyörätelinettä autoon, jouduimme tyytymään pyöräilyyn lähimaastossa. Bernistä lähtee merkattu pyöräreitti lähellä sijaitsevaan Bielin kaupunkiin, johon matkaa kertyy noin 50 km. Lähdimme ajelemaan Bieliin päin ja jatkoimme aina Lyssin kylään asti. Matkaa kertyi noin 35 km kiertoreitteineen, ja takaisin Berniin tulimme junalla.

Sveitsissä asuville voin lämpimästi suositella pyöräilyharrastuksen aloittamista. Reitit ovat todella hyvin merkattuja ja mukavia ajaa. Maisemat ovat vaihtelevat ja reittikilometrejä on niin paljon ettei samaa matkaa tarvitse moneen kertaan ajella.

Pyöräily on ollut yllättävän rankkaa minulle, olen illalla aivan poikki ja reidet ovat todella väsyneet. Täällä on tietenkin ylämäkiä paljon useammin kuin Suomessa, joten ehkä siksi pyöräily on täällä aika paljon raskaampaa. Mutta sitä suuremmalla syyllä tulemme tekemään vielä monta retkeä tänä kesänä, toivottavasti sitten ensi kerralla jo Alpeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti