sunnuntai 18. tammikuuta 2015

White arena - LAAX, Falera ja Flims






















Lauantai-aamuna lähdettiin ajamaan kohti Itä-Sveitsissä sijaitsevaa Laax:in laskettelukeskusta. Alunperin meillä oli tarkoituksena lähteä jo perjantai-aamuna, mutta rajujen lumisateiden takia siirsimme matkaa lauantaiksi. Laax oli jäänyt mieleeni pyörimään sen jälkeen kun sveitsiläinen ystäväni kehui sitä erityisen kauniiksi paikaksi.

Meillä on täällä tällä hetkellä vieras Suomesta jonka kanssa olemme usein käyneet myös Lapissa laskemassa. Oli siis hienoa saada kunnon aurinkoiset kelit ensimmäisille alppilaskuille. Laaxin lisäksi alueella pääsee laskemaan myös Faleran ja Flimsin rinteitä ja alueet ovat kätevästi yhteydessä toisiinsa. Alueella on yhteensä 235 km laskettavia rinteitä aina sinisistä mustiin. Alueen korkein huippu on noin 3000 metrissä, ja suuri osa rinteistä on puurajan alapuolella. Pidin erityisesti tästä, koska se myös tarkoitti että tuuli ei päässyt samalla tavalla vaivaamaan kuin paljailla rinteillä. Puitten välissä seikkailu on myös hauskaa, etenkin nyt kun lunta oli satanut n. 60 cm edellisen vuorokauden aikana.

Majoituimme mukavaan huoneistoon, jossa oli oma keittiö ja takka. Skibussi kulki läheltä ja vei lähimmälle hissiasemalle parissa minuutissa. Omassa asunnossa oli jälleen mukava rentoutua ja laittaa juustofonduepata porisemaan pitkän laskupäivän jälkeen.

Laax on myös lumilautailijoiden suosiossa, ja täällä on hyvä afterski meininki. Kävimme lauantai-iltana hieman kaupungissa seikkailemassa, ja etenkin Rock Resortin ja Riders Palacen vieressä vaikutti olevan paljon nuorisoa bilettämässä. Onhan Laaxissa myös maailman suurin halfpipe.

Tänne on myös viime aikoina panostettu paljon majoitustarjontaan ja myös uusia moderempia alueita on rakennettu perinteisten alppimajojen viereen. Aluetta kutsutaan nimellä White Arena koska täällä sataa poikkeuksellisen paljon lunta ja puurajan yläpuolella olevat rinteet ovat levittäytyneet valkoiselle alueelle jossa tuntuu kuin lasku jatkuisi loputtomiin.

Olosuhteet olivat tietenkin nyt huipussaan runsaiden lumisateiden ja aurinkoisen kelin takia, mutta silti, tämä paikka menee Top 3 kärkeen parhaista laskupaikoista jossa olen käynyt.

Laax - Plussat ja Miinukset

+ Lumivarma
+ Suurin osa rinteistä auringon puolella
+ Iso alue, jonka rinteet ovat yhteyksissä toisiinsa
+ Kaunis luonto
+ Kivoja ravintoloita ja yöelämää
+ Hyviä rinneravintoloita (mm. paikan päällä savustettuja ribsejä!)
+ Hyvä hissikapasiteetti

- Kallis (hissilippu 74 CHF/päivä)

4 kommenttia:

  1. Verkar vara det perfekta stället!!! E.

    VastaaPoista
  2. Onpa taas upean näköiset rinteet ja suosiolliset kelit. -Minna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli kyllä! Onneks saatiin muutettua varausta niin että saatiin kaksi hyvää ja aurinkoista laskupäivää!

      Poista