perjantai 9. tammikuuta 2015

Aikaiset aamut


Miten aikaiset heräämiset ja lentokentälle lähdöt onkin aina niin vaikeita minulle? Herääminen kesken ihanien yöunien saa koko päivän tuntumaan vaikealta ja usein kuljen jonkinlaisessa pahoinvointisessa koomassa ja lentokentällä. Lyhyemmille työmatkoille yritän yleensä lähteä jo edellisenä iltana vaikka se tarkoittaakin pidempää työmatkaa. Mahdollisuus kunnon yöuniin vie kuitenkin voiton, vaikka se olisikin hotellissa. Pidemmillä työmatkoilla tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan aina ole, ja muutenkin pitkästä matkasta yritän tehdä mahdollisimman lyhyen lähtemällä matkaan heti aamusta.

Istun nyt junassa matkalla kentälle, kello on onneksi jo 6:00, joten tämä ei lukeudu niihin kaikkein aikaisimpiin aamuihin, jolloin kello saattaa soida jo ennen neljää. Miten muuten varmistaa että kello todella soi aamulla kun koneeseen on ehdittävä? Kummallista kyllä, minulle on käynyt USEAMMAN kerrran niin että kello ei olekaan soinut, vaan olen herännyt itsekseni juuri sopivasti. En tiedä mistä tämä johtuu ja miksi tätä on sattunut juuri silloin kun on ihan pakko herätä normaalia aikaisemmin. Ehkä se puhelimen herätyskello ei vain aina toimi jos täytyy herätä aikaisemmin. Tästä syystä olen nykyisin ottanut käyttöön myös toisen herätyskellon aikaisille aamuille. Voin nukkua edes ne pari tuntia rauhassa kun tiedän että minulla on tuplaherätys.

Juna-asemalle on meiltä matkaa noin kilometrin verran, joten kävelen sen aika usein aamusta jos ratikat eivät vielä kulje. Tosin tämä matka on loivaa ylämäkeä ja matkakantamusten kanssa aikaisin aamulla se ei ole mitään herkkua. Matka on kuitenkin sen verran lyhyt ettei sitä varten viitsi taksiakaan tilata.

Junalla matkustan yleensä Zürichin kentälle, matka-aikaa on noin 1:20 h. Tämä aika menee nopeasti kahvia hörppien ja pikkuhiljaa heräillen. Onneksi aamujunat ovat aika tyhjiä, niin myös tänään. Joskus aamu ehtii jo alkaa sarastamaan junamatkan aikana. Olen täällä Sveitsissä ollessani taas tykästynyt junamatkustamiseen, menen nykyisin aina junalla lentokentälle koska niillä voi luottaa pääsevänsä perille aikataulun mukaisesti, toisin kuin autolla.

Kentällä haukkaan ehkä jotain aamupalaa jos siihen on aikaa. Koneessa on yleensä aikaa nukkua, ja yleensä torkunkin siinä leffojen ja työnteon välillä. Onneksi pitkien lentojen jälkeen pääsee usein suoraan nukkumaan ja seuraavana aamuna olenkin jo ihan työkykyinen.

Tämä aamu oli kuitenkin helpompi kuin yleensä vaikka kyseessä onkin viikonlopun yli kestävästä työmatkasta; säätiedotus kohteessa näytti tänä aamuna tältä:

Raporttia lämmostä siis tulossa! Tuntuupa kivalta tietää että matkalaukku on täynnä kesävaatteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti