torstai 22. tammikuuta 2015

Se toinen Ateena













En ole koskaan käynyt Kreikan Ateenassa, mutta nyt päädyin kuitenkin työn takia Georgian Ateenaan jenkkeihin. Koska en ole koskaan käynyt "oikeassa" Ateenassa, on tätä pientä Atlantan lähistöllä sijaitsevaa jenkkien Ateenaa vaikea verrata Kreikan Ateenaan, mutta uskon kuitenkin että yhtäläisyyksiä ei kovin montaa ole.

Athens sijaitsee todellakin noin 1-2 tunnin ajomatkan päässä Georgian pääkaupungista Atlantasta itään. Saavuin tänne eilen illalla myöhään, noin 20 tunnin matkustelun jälkeen. Voin sanoa että Atlantan iltaruuhkassa ajaminen ei ollut mitenkään mukavaa kun olin noussut ylös viideltä aamulla ja reissannut koko päivän. Kello oli vuokra-autoon hypätessäni jo noin 2 yöllä omaa aikaa. Jos olet joskus ajanut jenkkien suurempien kaupunkien lähistöllä ruuhka-aikaan, tiedät mistä puhun. Tässä liikenteessä on oltava tarkkana koko ajan. Kaistoja on yleensä vähintään kuusi ja autoja risteilee edessä ja takana. Oli siinä matkan varrella tietenkin pari kolariakin. Onneksi työmatkoilla on aina se mahdollisuus että voi jäädä matkalla hotelliin jos ei jaksa perille asti, meillä on tehty hyvin selväksi että turvallisuus tulee ennen kaikkea.

Kiertelemme täällä Georgiassa kahden kollegani kanssa kolme päivää. Vapaa-aikaa jää ihan mukavasti tapaamisten välissä, ja ehdimme tänään hieman kiertelemään sekä outletissa että kaupungilla. Athens on noin 100 000 asukkaan pikkukaupunki, jota leimaa vahvasti vieressä sijaitseva University of Georgia. Tämä tarkoittaa että kaupungista löytyy todella paljon baareja ja pubeja, mutta myös pikkukauppoja ja kulttuuria. Kaupungin downtown on kuitenkin päivässä nähty, ja olenkin ihan tyytyväinen että visiitti on melko lyhyt. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti