tiistai 27. tammikuuta 2015

Laskettelua pilvien yläpuolella Mürrenissä









Aikaerosta ei ehtinyt tällä kertaa sen pidempään palautua. Lähdimme suoraan juna-asemalta tutustumaan HR Gigerin museoon Gruyeressä ja sen jälkeen vielä kaupungille syömään. Gigerin museo oli ihan mielenkiintoinen, varsinkin jos tykkää Alien-leffoista. Museon vieressä on myös tunnelmallinen Giger-tyyliin sisustettu baari. Siellä ei saanut kuvata, joten en tee siitä mitään erillistä juttua.

Sunnuntaina suuntasimme jälleen laskettelemaan, tällä kertaa Jungfraun alueella sijaitsevaan Mürreniin. Mürren on erityisen tunnettu sen huipulla, eli Schilthornissa, sijaitsevasta James Bond maailmasta. Ajatuksena oli käydä katsastamassa tämä myös tällä reissulla, mutta missasimme aina sinne vievän gondolin joka kulki vain puolen tunnin välein, emmekä jaksaneet jäädä odottelemaan sitä. Se jäi siis seuraavaan kertaan.

Muuten Mürrenin alue on melko pieni Alppi-standardeissa ja yksi päivä riittää hyvin täällä. Pilvisestä säästä johtuen laskimme lähes koko päivän ylärinteillä jossa aurinko paistoi ja maisemat olivat hienot. Kuvissakin näkyy tämä "Swiss Skyline"-eli huiput Eiger, Mönch ja Jungfrau, jotka kaikki ovat noin 4000 m.

Päivän päätteeksi voi vielä käydä Mürrenin kylässä vetämässä glühweinit. Mürrenissä on paljon hotellejakin, mutta koska sinne pääsee pelkästään gondolilla, en itse haluasisi yöpyä siellä. Voisi vielä iskeä pakokauhu.

Reissun jälkeen iskikin sitten norovirus. Vaikka aivan kauheasta taudista onkin kyse, on se onneksi nopeasti ohi. Huomenna onkin jo seuraava matka tiedossa, joten parempi olisikin tervehtyä siihen mennessä.

4 kommenttia:

  1. Mä voisin olla kiinnostunut tsekkaamaan tän paikan ja etenkin ton Bondi mestan sitten kun tuun visiitille :-)! Vaikuttaa kivalta päiväretkipaikalta.. pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pistetään se listalle! Lauterbrunnenin laakso on siinä samassa, myös hieno nähtävyys!

      Poista
  2. Ihanan näköisiä kuvia taas ja kelejä.
    Minna

    VastaaPoista