perjantai 23. tammikuuta 2015

Vinkkejä turvatarkastukseen



Kohta koittaa jälleen pitkä kotimatka. Onneksi en oikein näin lyhyillä matkoilla ehdi tottua aikaeroon, vaan heräsin tänäänkin jo neljältä aamuyöllä. Helpottaa mukavasti aikaerosta toipumisessa kotiin palatessa.

Yksi oleellisista asioista lentomatkustamisessa on sujuva siirtyminen lentokentällä.Tähän auttaa tietenkin business-luokassa matkustaminen tai lentoyhtiöiden jäsenyyskorttien korkeammat luokat. Useimmilla matkustajilla näitä vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole käytössä (ei myöskään minulla runsaasta matkustamisesta huolimatta).

Luin joskus jo vuosia sitten artikkelin johon oli koottu vinkkejä nopeaan turvatarkastukseen. Olen siitä lähtien muistellut tuota artikkelia usein turvatarkastusjonoa valitessani. Se on osoittautunut erittäin paikkansapitäväksi ja ajattelin siksi että vinkkejä voisi olla kiva jakaa teillekin.

Usein kentällä on siis monta turvatarkastusjonoa joiden välillä valita. Oikean jonon valitseminen on joskus haastavaa, mutta tarkastelemalla muita jonossa olevia ihmisiä voi päästä huomattavasti nopeammin tästä ohi. Vältä siis viimeiseen asti jonoja joissa on lapsia (etenkin lastenvaunuja), vanhuksia tai turisteilta näyttäviä ihmisiä. Näillä yleensä menee aikaa turvatarkastuksessa kun tavaroita ei ole laitettu valmiiksi turvatarkastusta ajatellen. Valitse mieluiten jono jossa on pelkästään miehiä (he ovat usein paljon organisoituneempia kuin naiset), mieluiten aasialaisia business miehiä. Voin kokemuksesta sanoa että auttaa sujuvampaan liikkumiseen kentällä!

Laita mieluiten jo kotona valmiiksi tavarat niin että ne on kätevä ottaa esille jonossa. Kaikki nesteet pakataan pieneen minigrip pussiin, jonka voi laittaa vaikka käsilaukkuun josta se on helppo poimia esiin. Läppäri ja iPad kannattaa laittaa samaan paikkaan josta ne on nopea poimia esille. Isot korut, vyöt, huivit ym. voi pakata pois jo ennen turvatarkastusta ja laittaa päälle vasta sen jälkeen. Matkaliput kannattaa aina pitää käden ulottuvilla, vaikkapa käsilaukussa jossain tietyssä taskussa.

Bon voyage!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti