sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ensimmäinen raclettepannu


Sveitsi on juuston ystävän luvattu maa. Bernin lähiseudulta löytyy mm. Gruyeren ja Emmentalin laaksot, josta nämä perinteisesti fonduessa käytetyt juustot ovat kotoisin. Sulatettu juusto on sveitsiläisten herkkua joko fonduen tai racletten muodossa. Ja miksei olisi? Sekä fondue että raclette ovat myös minun lempiruokia nykyisin. Ja olihan se ikioma raclettepannukin siksi saatava.

Raclettepannussa alaosassa sulatetaan raclette-juustoa paksuina viipaleina. Pannun yläosalla voi samalla paistaa lihaa tai vihanneksia. Lisäksi tarjoillaan keitettyä perunaa ja vaaleaa leipää.

Nyt kaapista löytyy sekä liha- ja juustofonduepata että raclettepannu. Tiedätte siis mitä ruokaa täällä on tarjolla jos tulette vierailulle ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti