maanantai 30. maaliskuuta 2015

Viikonloppu Italiassa




















Bernissä ei ole vielä alkanut satamaan lunta uudestaan niin kuin Suomessa ymmärtääkseni on, mutta jonkinlainen takatalvi täällä kuitenkin on myös ollut. Sää on viilentynyt ja vettä tulee harva se päivä. Siksi tämän viikonlopun Italian matka tulikin sopivaan rakoon.

Ystäväni Mikaela matkusti Suomesta Milanoon, josta poimin hänet auton kyytiin ja suuntasimme yhdessä Italian rannikolle Rapallon kylään. Olimme varanneet sieltä hotellin kahdeksi yöksi ja tarkoituksena oli ihan vain ottaa rennosti, vähän shoppailla ja nauttia auringosta.

En ollut ehtinyt tai jaksanut lukea kohteesta sen enempää, joten menimme aika fiilispohjalta. Rapallon kylä osoittautui kuitenkin erinomaiseksi valinnaksi, sellainen pieni idyllinen italialaiskylä täynnä pieniä kauppoja ja ravintoloita. Mikään shoppailukohde tämä ei kuitenkaan ollut ja päätimme siksi pyhittää maanantain kokonaan outlet shoppailua varten erikseen.

Rapallon kylä sijaitsee tunnetumman Portofinon vieressä. Portofino on tunnettu julkkisten lomailupaikkana, ja tämä heijastui myös hyvin esim. taksin hinnassa Portofinoon mentäessä, 7 km:n matkasta maksoimme 40 EUR. Kylässä oli myös paljon pieniä luksuliikkeitä ja ruokien hinnat olivat hieman korkeammat kuin Rapallossa. Mutta olihan se tottakai ihana pieni kaupunki jonka satama oli reunustettu terasseilla.

Kävimme myös Cinque Terre:ssä junalla, suunitelmissa kävellä 6 h:n matka päästä päähän rannikkoa pitkin. Cinque Terre sisältää viisi pientä kylää rannikon varrella joita yhdistää kävelypolku. Paikka on melko tunnettu, ja sesonkiaikaan varmasti aika täynnä turisteja. Tämä olikin hyvä aika käydä täällä, eikä turisteja ollut lainkaan liikaa. Otimme veneen kylästä kylään, koska kävelyreitti oli juoksukisan takia suljettu. Olipa kiva päästä ensimmäistä kertaa tänä vuonna nauttimaan venematkasta ja ihastelemaan näitä pieniä kyliä mereltä päin.

Säät suosivat ja saimme nauttia aurinkoisesta parinkymmenen asteen kelistä koko viikonlopun ajan. Voin lämpimästi suositella sekä Rapalloa että Cinque Terre:ä varsinkin näin sesongin ulkopuolella! Milanon kentältä tänne ajoi kahdessa tunnissa, mutta auton kanssa matkustettaessa on otettava huomioon että Cinque Terre:lle pääsee helpoiten junalla ja myös siksi majoittuminen esim. Rapalloon on kätevää.

2 kommenttia:

  1. Vau, näyttääpä upealta paikalta. Tuli ihan Eurooppa-ikävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä oli todella hieno, suosittelen jos suunnittelee Italian lomaa!

      Poista