tiistai 3. maaliskuuta 2015

Grands Montets






Les Grands Montets oli viimeinen kohde Chamonix:n reissullamme. Aurinko ei paistanut ollenkaan laaksossa rinteisiin lähtiessä, joten odotukset eivät olleet mitenkään kauhean korkealla. Lähdimme kuitenkin matkaan siinä toivossa että hissit yltäisivät pilvien yläpuolelle.

Grands Montets on yksi Chamonix:n keskustan laskettelualueista ja niistä myös mielestäni paras. Rinteet olivat melko jyrkät ja sinisiä rinteitä oli vain muutama, mutta verrattuna esim. Brevent-Flegeren alueeseen ruuhkia oli vähemmän ja rinteet olivat pidempiä. Tämä alue on offarilaskijoiden suosiossa ja vaikka rinteisiin oli aamulla melkoista tungosta hävisi suurin osa laskijoista offareille. Laskematonta lunta oli siis haastava löytää vaikka edellisenä päivänä oli satanut reippaasti lunta.

Päivä oli laskujen kannalta ihan ok, mutta pilvisen sään vuoksi näkyvyys oli välillä melko huono. Montetsin huipulle pääsyyn tarvitaan erillinen 10 €:n lippu, jota emme tällä kertaa ostaneet. Sillä pääsisi 3300 m:n korkeuteen, josta pääsee laskemaan joko offia tai mustaa hoitamatonta rinnettä. Hissijonot tähän kestävät noin tunnin ja koska emme kummemmin välitä hoitamattomista rinteistä ja näköalojakin on jo tullut nähtyä niin jätimme tämän välistä.

Aguilles du Midi on Chamonix:n "The thing" ja varsinkin sieltä lähtevä Vallee du Blanche offarireitti. Emme lähteneet tälle päivän kestävälle seikkailulle tällä kertaa, mutta ehkä sitten ensi vuonna. Onnettomuuksia on tänä vuonna ollut Alppien offareilla muutama liikaa, ja halusimme tällä reissulla nauttia turvallisista laskuista rinteiden puolella. Suunnittelimme myös Italian puolelle ajamista Courmayeur:n keskukseen tai vaihtoehtoisesti Ranskan puolen Megeveen menemistä. Nämä molemmat jäivät kuitenkin nyt ensi vuoteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti