torstai 5. maaliskuuta 2015

Fiiliksiä 11 kk

Talvi lähenee ja loppuaan ja se tarkoittaa myös että vuosi alkaa tulemaan täyteen täällä Bernissä. Kaikki neljä vuodenaikaa kokeneena voin sanoa että talven ankeudesta ei pääse eroon täälläkään. Toki talvi on lyhyempi, valoisampi ja lumettomampi kuin Suomessa yleensä, mutta talvi on silti talvi. Chamonix:n loman jälkeen oli todella vaikea palata takaisin töihin. Tiedossa olisi monta viikkoa pelkkä puurtamista ja lomat olisivat vähissä. Työpäivistä on pikku hiljaa huomaamatta tullut pitkiä, normaali työaika on 8:30-19:00, jos töistä pääsee ennen puolta seitsemää se on suoranainen ihme. Onneksi minulla on erittäin lyhyt työmatka joten kotiin pääsee edes jokseenkin inhimilliseen aikaan edes joskus.

Kevät tekee vääjäämättä tuloaan Keski-Eurooppaan. Bernin eteläpuolella päivälämpötilat lähenevät jo 15 astetta ja Bernissäkin lämpötilat kohoavat yli 10 asteen. Oikeita talvipakkasia tuskin enää tulee. Naapurien pihat ovat täynnä aikaisia kevätkukkia ja linnut visertävät aamulla kun kävelen töihin. Mieleen palaa jälleen ne ihanat kevätpäivät täällä Bernissä. Jotenkin ne olivat päässeet unohtumaan talven pimeydessä.

Meillä on täällä tällä viikolla vieras Suomesta, tällä kertaa yksi Iston kavereista on tullut meitä ilahduttamaan. Minun pitkien työpäivien takia en ole kuitenkaan häntä juurikaan nähnyt, mutta eilen tuli ainakin nautittua juustofondueta yhdessä ja huomenna ajattelimme lähteä katsomaan Bernin ravintolatarjontaa.

Yksi tämän hetken päänvaiva on erilaiset vakuutukset Sveitsissä. Kirjoitan tästä joskus erillisen jutun kunhan olen päässyt paremmin selville millaisia vakuutuksia täällä oikein tarvitsee. Kun muutin tänne oli hyvin selvää että sairasvakuutus pitää hankkia heti viikon sisään, täällä kun ei ole julkista terveydenhuoltoa samalla tavalla kuin Suomessa. Tätä kutsutaan Krankenkasse:ksi, eli sairaskassaksi. Tämä vakuutus on melko arvokas, usein n. 300 CHF/kk isolla omavastuulla. Olen viime viikkoina selvitellyt mitä tämä oikein sisältää ja olisiko sitä syytä kenties vaihtaa. Meillä kävikin eilen illalla kahdeksan aikaan pari vakuutusmyyjää esittelemässä eri vaihtoehtoja.

Täällä siis kaikki hyvin ja kevättä odotellessa. Ja muistakaahan kaikki Swiss:n edulliset lennot Zürichiin joita siis tarjolla toukokuusta eteenpäin! Ei kun matkoja varaamaan!

Plussat ja Miinukset

+ Kevät tulee aikaisemmin, en malta odottaa!
+ Laskettelumatkat piristävät kummasti talven keskellä
+ Ystävien jälleennäkeminen

- Hoitamattomat asiat: uusi ajokortti, uusi moottoritielupa, auton pesu, vakuutukset..lista on loputon kaikista hankalista ja tekemättömistä asioista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti