lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kevättä ilmassa








Tänään oli ensimmäinen keväinen päivä Bernissä. Tuuli ei tuntunut enää niin kylmältä kuin ennen ja aurinko lämmitti jo hyvin. Ensi viikolla lämpötilan pitäisi ennusteiden mukaan nousta jo 16 asteeseen. Erittäin tervetullutta vaihtelua toppatakkikelille. Kyselin kollegoilta miten kevät yleensä tulee tänne ja milloin luonto herää taas eloon. Tämä tapahtuu kuulemma nopeasti lämpötilojen noustessa jo muutamassa päivässä Sitä siis odotellessa, vielä täällä näyttää aika karulta muutamia aikaisia kukkia lukuunottamatta.

Tänään kävimme myös ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella Bernin lauantaimarkkinoilla. Olen aikaisemminkin kirjoittanut näistä markkinoista täällä, mutta talven aikana olin melkein unohtanut kuinka kiva siellä on kierrellä ja katsella erilaisia käsitöitä tai ostaa elintarvikkeita suoraan tuottajilta.

Lisäksi Bernissä oli tänään tasa-arvoisen palkan kampanjointi, Equal Pay Day. Sveitsissä naisen palkka on noin 18 % pienempi kuin miehen saama palkka samanlaisessa työssä. Oman kokemukseni perusteella tämä koetaan ehkä suurempana vääryytenä täällä kuin esim. Suomessa, jossa miesten ja naisten palkat eivät myöskään kohtaa samanarvoisessa työssä.

Pääsiäiäistä varten varustellaan täällä mitä ilmeisimmin suklaalla ennen kaikkea. Suklaamunia ja suklaapupuja on saatavilla jokaisesta pikkumarketistakin. Suklaapuodeissa on myynnissä yhden kilon pupuja jotka maksavat yli 100 CHF, jotka ovat aivan liian hienoja syötäväksi.

Tällaista siis täällä, leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti