sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Ravintolasuosituksia Bernissä

Bernin ravintolatarjonta on erittäin laaja kaupungin pieneen kokoon nähden, mutta onhan ulkona syöminen täällä toisaalta todella suosittua. Osasyy tähän on varmasti hyvä taloudellinen tilanne, mutta pitkät työpäivät ja kauppojen aikaiset sulkemisajat johtavat myös siihen ettei ihmisillä kertakaikkiaan ole aikaa käydä kaupassa ja tehdä ruokaa.

Aluksi saapuessani Berniin tuli käytyä monessa ei niin hyvässä ravintolassa, jotka monesti olivat turistihuijauksia. Uudessa kaupungissa kannattaisikin aina mielummin suunnata kaupungin laidoille, joissa hinnat ovat huokeammat ja laatu usein parempaa.

Olemme kuitenkin kuukausien mittaan löytäneet muutamia hyviä ravintoloita, joten tässä niistä muutama:

El Mexicano


El Mexicanoa suositteli meille  alunperin paikallinen meksikolainen ja paikasta tuli heti yksi meidän suosikkiravintoloista. Tämä perinteinen meksikolainen ravintola sijaitsee aivan Bernin keskustassa, kivenheiton päässä Loebin tavaratalosta. Listalla on perinteisiä tacoja, enchiladoja, fajitaksia jne, mitä nyt meksikolaisesta ravintolasta yleensä saa. Myös margaritat ovat todella hyviä. Maut ovat mielestäni melko alkuperäisiä (en ole kylläkään koskaan Mexikossa käynyt), esim. tacokuoret ovat pehmeitä. Tänne pääsee yleensä syömään ilman pöytävarausta jopa perjantai-iltana (tämä tuli testattua tänä viikonloppuna).

Tibits


Tibits on sveitsiläinen kasvisravintolaketju joita löytyy ainakin Zürichistä ja Bernistä. Tibitsejä on Bernin keskustassa kaksi, yksi rautatieasemalla ja toinen Loebin takana. Tibitsissä on tarjolla koko päivän seisovassa pöydässä laaja valikoima erilaisia kasvisruokia ja jälkiruokia. Juomana maistuvat itsetehdyt limonadit ja jääteet. Raaka-aineet vaikuttavat laadukkailta ja maut ovat kohdillaan. Annokset maksetaan painon mukaan. Täällä tulee usein käytyä ostosten lomassa tai työmatkalta palatessa.

Wein & Sein


Jos haluaa nauttia illallista ulkona, mutta kuitenkin valkoisten pöytäliinojen äärellä ja sateesta suojattuna, silloin Wein & Sein on täydellinen valinta. Ravintola on melko pieni ja sijaitsee keskellä Bernin vanhaa kaupunkia. Tänne tarvitaan ehdottomasti pöytävaraus. Kyseessä on fine dining ravintola, ja illalliseen saa varata runsaasti aikaa. Ruoka on maistuvaa ja vanhan kaupungin kaarikäytävällä syömisessä on oma juttunsa.

Toscana


Toscana on niin kuin nimikin kertoo italialaiseen ruokaan erikoistunut ravintola hieman keskustan ulkopuolella. Ravintolan sisustus ei ole mitenkään kauhean tyylikäs ja menussa en ole nähnyt mitään muutosta koko vuoteen. Silti palaamme aina uudestaan tänne nauttimaan niitä parhaimpia pastoja, risottoja ja gnoccheja. Kuva ei ole ihan edustuskelpoinen, mutta kai täällä on ruoka aina maistunut niin hyvälle että ei ole ehtinyt napsia kuvia. Kesällä kiva terassi, pöytävarausta ei tarvita.

Dr. Süder

Pieni tunnelmallinen ravintola vanhan kaupungin ulkopuolella tarjoaa laadukasta ja maistuvaa perusruokaa. Emme ole käyneet täällä kuin kerran, mutta palaamme ehdottomasti vielä uudestaan. Ravintolassa on hieno kynttilävalaistus sekä ulkona että sisällä, sopii hyvin esim. romanttisen illan viettoon!

Da Nino

Jos tekee mieli syödä pizzaa Bernin vierailun aikana, tämä on ehdottomasti the place. Ravintola on voittanut lukuisia palkintoja, ja on ainakin omien sanojensa mukaan Bernin paras pizzeria. Listalta löytyy perinteisten pizzojen lisäksi paljon erikoisuuksia. Ainoa huono puoli tässä paikassa on se että se ei ole viikonloppuisin auki. Pöytävaraus tarvitaan!

Fugu


Fugu tarjoilee aasialaista ruokaa vanhassa kaupungissa. Annokset ovat riittävän kokoisia ja hyvän makuisia. Kesällä kiva terassi josta voi seurata ohikulkijoita. Pöytävaraus suositeltava.

Meridiano



Meridiano on rankattu Bernin parhaimmaksi ravintolaksi, eikä syyttä. Ravintola sijaitsee kukkulan päällä, Bernin kasinon yläkerrassa. Näköalat vanhankaupungin ja Aare-joen yli ovat upeat, kesällä täältä näkyvät myös hyvin Bernin Alpit. Ruokatarjonta on huippuunsa hiottu, ja makuyhdistelmät ovat juuri sellaisia joita kotioloissa ei ikinä onnistu loihtimaan. Palvelu on ensiluokkaista ja ravintolasta poistuessa saa pienen lahjan (tai me ainakin saimme). Tänne kannattaa tulla kun on juhlimiseen aihetta! Pöytävaraus tarvitaan.

Altes Tramdepot


Altes Tramdepot on pienpanimo sekä oluen kanssa sopivaa ruokaa tarjoava ravintola Bernin karhupuiston vieressä. Kesäisin isolta terassilta voi nauttia ilta-auringosta ja ihastella joen toisella puolella näkyvää Bernin vanhankaupungin siluettia. Pitkistä pöydistä löytyy yleensä tilaa ilman pöytävarausta, kesällä terassilta tarvitaan ruokailtaessa pöytävaraus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti