keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Työmatkalla Madridissa











Madrid oli minulle uusi kaupunki, vaikka olen monta kertaa haaveillut viikonloppumatkasta tänne, en ole koskaan saanut sitä aikaiseksi. Aina on niin monta paikkaa johon voisi matkustaa ja Madridiin on kuitenkin Suomesta aika pitkä matka. Zürichistä tänne pääsee melko nopeasti, lento kestää noin kaksi tuntia.

Kyseessä oli työmatka joten en ehtinyt hirveän paljon kierrellä kaupunkia itsessään. Yhtenä iltana meillä oli kuitenkin todella tehokas turistikierros ja kävimme katsomassa linnan, pari kirkkoa ja pari keskusaukiota. Kaupunki vaikutti varsinaiselta ostosparatiisilta ja myös ravintoloita löytyi tottakai joka lähtöön. Espanjassa ruokaan voi aina luottaa, tapakset ovat ehdottomasti yksi lempiruuistani.

Kevät on täällä jo vähän pidemmällä, ja erilaiset puut kukkivat upeasti. Koitin kysellä mitä puita nämä olivat, ja jotkut lajikkeet paljastuivat ainakin mantelipuiksi. Teimme myös päiväretken luotijunalla viereiseen kaupunkiin ja täytyy myöntää etten ole ikinä aikaisemmin ollut yhtä hienossa junassa. Junalla matka Madridista Barcelonaan taittuu kolmessa tunnissa, ja junat kulkevat 300 km/h. Junissa näytetään elokuvia ja jokaisella paikalla on omat latauspisteet. Junat ovat todella hienot aina vessoja myöten eikä kova nopeus tunnu missään. Epäilin aluksi miksi kuljemme junalla emmekä autolla, mutta nähtyäni nämä junat ymmärrän tämän varsin hyvin.

Kaiken kaikkiaan Madrid on suurkapunki, jossa on noin 5 miljoonaa asukasta, mutta se vaikutti kuitenkin melko kompaktilta ja pystyimme hyvin kävellen kiertämään nämä päänähtävyydet. Tulisin mielelläni uudestaan tänne ostoksille ja tutustumaan paremmin kaupunkiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti