sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Chamonix - alppikylä vailla vertaa





















Tätä kirjoittaessani olen jälleen takaisin Bernissä ruokapöydän ääressä. Takana on ihana puolen viikon loma Chamonix:ssa ystävien seurassa. Tällaisia lomia näin isolla porukalla ei ihan joka päivä (lue vuosi) ole, joten niitä osaa nykyään arvostaa ehkä vielä enemmän.

Chamonix valikoitui meidän lomakohteeksi ennen kaikkea sijaintinsa vuoksi: tarvitsimme laskettelukohteen lähellä Geneven lentokenttää. Lisäksi Sveitsin frangi on tällä hetkellä vahva, joten Sveitsin lomat ovat kallistuneet entisestään. Sen vuoksi moni lähtee nykyään euromaihin lomalle ja niin siis myös me. Halusimme myös kohteen jossa olisi kunnollinen alppikylä jotta tekemistä riittäisi myös niille jotka eivät lähtisi joka päivä rinteeseen.

Meillä oli kahdeksan hengen porukka ja yksi vauva ja majoituimme tällä kertaa Chamonix:n keskustassa sijaitsevaan hotelli Le Morganeen. Olimme alun perin varanneet huoneet toisesta hotellista, mutta sen ollessa yllättäen täynnä meidän siirrettiin Morganeen. Voin suositella hotellia, siinä oli hyvä aamiainen, ihan kiva sauna sekä höyrysauna ja kivat näköalat vuorille tai joelle. Lisäksi hotelli sijaitsi kätevän kävelymatkan päässä keskustan ravintoloista ja kaupoista.

Täytyy sanoa että Chamonix ylitti ainakin omat odotukseni alppikylästä. Kävelykadun varrella oli hyviä ja laadukkaita kauppoja joka lähtöön urheilukaupoista herkuttelukauppoihin. Ravintoloita, kahviloita ja viinibaareja riitti myös, ja täällä voisi varmasti viettää koko viikon pelkästään kaupungista nauttien. Vuoret kohoavat molemmin puolin kaupunkia ja aurinkoisena päivänä niiden huiput suorastaan häikäisevät kaupungissa kulkijoita.

Koska asuimme hotellissa söimme ulkona joka ilta. Oma suosikkini oli ehdottomasti viimeisen illan Caphorn ravintolassa nautitut sushit sekä hot stone, jossa grillataan itse ohuita lihaviipaleita kuuman kiven päällä.

2 kommenttia:

  1. Jee vad härlig skidsemester ni haft!! :) Alltså tror minsann vi också bodde på Le Morgagne med Tuomas, hade den en sån därn modern öppen spis som alltid brann i aulan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Javisst, var helt super! Du maste komma med nästa ar :) De hade nog inte nu en öppen spis i aula, men det kan ju förstas ha ändrat, annors hade de nog inrätt ganska modernt i aulan..

      Poista