maanantai 2. maaliskuuta 2015

Les Houchesin aurinkoisilla rinteillä











Les Houchesin laskettelualue sijaitsee Chamonix:n kylästä noin 10 minuutin ajomatkan päässä. Se on profiloitunut enemmän perhekeskeisenä keskuksena, kun taas Chamonix:n keskustan rinteet ovat selkeästi vaativampia.

Les Houches sijaitsee hieman alempana (korkein huippu on n. 2000 metrissä) ja sen vuoksi moni rinteistä kulkee puiden keskellä. Siinä mielessä tämä paikka muistutti paljon Laax:a, josta kirjoitin jo aikaisemmin myös täällä blogin puolella. Tykkäsin kovasti Laax:n rinteistä, ja olin todella iloinen huomatessani että Houches on samantyylinen paikka.

Rinnevalikoima Houchesissa oli laaja, ja kaikki rinteet eivät suinkaan olleet aloittelijoille tarkoitettuja, vaan vaativampia rinteitä löytyi myös niitä etsiville. Itse viihdyn nykyään ehkä paremmin sinisissä rinteissä auringosta ja seurasta nautiskellen. Jos rinteen viereen pääsee vähän seikkailemaan pehmeässä lumessa puiden keskellä on kasassa kaikki täydellisen laskun ominaisuudet. Toki välillä on kiva päästää menemään ja nauttia vauhdin huumasta, mutta näitä laskuja tulee enää laskettua melko harvakseltaan.

Tällaisille nautiskelijoille Les Houches oli aivan täydellinen paikka, suosittelen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti