sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Thunin linna











Thunin kaupunkiin ja linnaan on ollut tarkoitus mennä tutustumaan jo siitä lähtien kun tänne muutin. Tänään saimme vihdoin aikaiseksi lähteä aurinkoisen sään innoittamana katsomaan linnaa ja syömään lounasta.

Thun sijaitsee n. 20 km:n päässä Bernistä etelään, alppien suuntaan. Thun on pieni keskiaikainen kaupunki jolla on pitkä historia turistikapunkina jo ennen kuin rautatieyhteydet rakennettiin eteenpäin Grindelwaldiin. Turistit lähtivät Thunista höyrylaivalla nimeltään Bellevue kiertelemään Thunin järveä ja ihannoimaan ympäröivää vuoristomaisemaa. Ja samaa tekevät turistit vielä tänä päivänäkin, enkä ihmettele ollenkaan. Järvimaisema ympäröivine alppeineen on todella hieno kesäaikaan.

Linna sijaitsee keskellä vanhaa kaupunkia ja näyttää ulkoapäin valtavalta. Sisäänpääsymaksu on 10 CHF/henkilö, ja sillä pääsee itse kiertelemään linnan eri kerroksia omaan tahtiin. Linna itsessään oli ehkä pienoinen pettymys, se oli jätetty aika tyhjilleen sillä huoneita saa vuokrata yksityistilaisuuksiin. Olisihan täällä todella hienoa joskus järjestää vaikka juhlat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti