tiistai 24. helmikuuta 2015

Vallorcinen rinteillä






Viikonloppuna saimme vieraaksi hyvän ystäväni Tuijan Houstonista asti. Olemme alunperin tutustuneet laskettelun kautta, joten suuntasimme tottakai heti rinteisiin kun vaan säät sallivat. Ja onhan meillä vielä tälläkin viikolla luvassa laskettelua monena päivänä kunhan ensin viimeisestä työpäivästä ennen lomaa jotenkin selviää.

Tällä kertaa lähdimme Chamonix:n suuntaan, sillä olimme muutenkin menossa siihen suuntaan. Bernin suunnalta ajettaessa nousemme Martigny:n kohdalta ylöspäin ja ensimmäinen laskualue on juuri Vallorcine. Olin etukäteen lukenut että alue olisi hiljainen ja että siitä löytyisi paljon kivoja reittejä puurajan alapuolelta.

Vallorcine kuuluu Chamonix:n keskukseen, joten hissiliput täällä ovat hiukan kalliimpia kuin muissa ei-tunnetuissa laskettelukeskuksissa. Lunta oli tullut edellisenä päivänä runsaasti, ja jalat huusivat jo parin laskun jälkeen. Rinteissä ei ollut mitään älytöntä ruuhkaa hienosta kelistä huolimatta ja hissijonoja ei ollut lähes ollenkaan.

Rinnevalikoima oli kuitenkin todella pieni Alppien mittakaavassa. Olemme tottuneet seikkailemaan eri rinteiden välillä ehtimättä kuitenkaan kaikkiin rinteisiin koko päivän aikana. Täällä olimme kahlanneet tärkeimmät rinteet läpi neljässä tunnissa pysähdellen välillä syömään ja juomaan.

Päivä oli silti upea enkä malta odottaa loppuviikon varsinaista alppiseikkailua ystävien kanssa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti