keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Muscat - Oman osa 1




Pari yötä vietettiin hotellissa hienolla uima-altaalla


Mutrah:n vilkasta katukauppaa

Sulttaanin palatsi







Nyt on joulupyhät ja lomat vietetty ja arki on taas koittanut. Blogissa on ollut hiljaiseloa matkustelun vuoksi, ja nyt onkin paljon päivitettävää edessä. Päätin viime vuonna (en voi uskoa että nyt on jo 2018!) että lähtisin jouluksi matkoille, sillä lomat osuivat niin hyvin arkipäiville että parin viikon loman sai ottamalla 6 päivää lomaa töistä. Olin alunperin ajatellut suuntaavani kahdeksi viikoksi Sri Lankalle, mutta koska ystäväni Katharina sattui olemaan Omanissa joulun aikaan päätinkin lähteä ensin viikoksi Omaniin ja jatkaa siitä Sri Lankalle uudenvuoden viettoon.

Omanista olin kuullut etukäteen pelkkää hyvää. Pari ystävää on käynyt siellä vaeltamassa ja kiipeilemässä ja meidän suunnitelma oli vaeltaa ja nähdä Omanin upeaksi kehuttua luontoa. Vietimme kuitenkin ensin pari päivää Muscatissa ennen kuin lähdimme kiertämään Omania.

Muscat on melko pieni kaupunki asukasluvultaan, mutta aika laajaksi levittäytynyt. Kaupungissa ei ollut varsinaista keskustaa tai vanhaa kaupunkia, satama-aluetta lukuunottamatta. Kaikkialle siirryttiin joko autolla tai bussilla. Muscatissa oli pari tärkeää nähtävyyttä: moskeija sekä sulttaanin palatsi. Lisäksi Mutrah:n Souq, eli katumarkkinat olivat näkemisen arvoisia. Myös oopperataloa kehuttiin, mutta sitä emme lähteneet erikseen katsomaan.

Vietimme pari yötä heti Omaniin saavuttuani hienommassa hotellissa, jonka jälkeen lähdimme telttailemaan Omanin erämaahan. Takaisin Muscat:iin saavuttuamme vietimme pari yötä hostellissa. Oli muuten ensimmäinen kerta jonka minä vietin aidossa aasialaisessa hostellissa. Täytyy sanoa että pidin yhdessä kokkaamisesta ja muiden matkalaisten kanssa juttelemisesta. Näissä tapaa paljon enemmän mielenkiintoisia ihmisiä kuin hienoissa hotelleissa. Tulen ehdottomasti yöpymään hostelleissa enemmän myös jatkossa.






Suuri moskeija


Pari yötä vietettin hostellissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti