torstai 18. tammikuuta 2018

Katse taakse vuoteen 2017



Vuosi 2017 oli jälleen tapahtumarikas, niin kuin edellisetkin vuodet. Pidän siitä että on actionia ja reissuja, tapahtuu koko ajan jotain. Kai sen takia olen järjestänytkin elämäni sellaiseksi.

Tammikuu alkoi heti laskureissulla Engelbergiin, jonka jälkeen lähden Bostoniin työmatkalle. Edellisin Bostonin reissu onkin viime huhtikuussa, onpas siitäkin jo kauan aikaa. Vuosittainen strategiakokous järjestettiin Pariisissa, ja olin ensimmäistä kertaa itse vastuussa ohjelmasta, mikä aiheutti aimo annoksen stressiä. Kaikki meni kuitenkin hyvin. Kävin myös Montpellierissä työmatkalla ja lisäksi tehtiin laskureissu Crans-Montanaan. Yksi talven kohokohdista oli perinteinen Alppijengin laskureissu Itävaltaan, jossa vietimme kokonaisen viikon. Kävin myös Aletschissa laskemassa jopa kahteen otteeseen.


Pääsiäisenä teimme reissun Orta san Giulioon Italian puolelle. Paikka oli ihanan kaunis ja nautin kovasti alkaneesta keväästä, auringosta, seurasta, kaikesta. Tämä oli yksi niitä todella onnistuneista reissuista josta on pelkästään hyviä muistoja. Voisin mennä tänne uudestaankin.


Loman jälkeen oli aika lähteä IMD:n aloittamaan EMBA tutkintoa. Vietin Lausannessa kolme viikkoa yhdessä kaikkialta maailmalta tulleiden opiskelukavereiden kanssa. Kyseessä oli ainutlaatuinen kokemus jota tulen aina arvostamaan äärimmäisen paljon. Toivon että minulle tulee tilaisuus jatkaa koulunkäyntiä myöhemmin tänä vuonna.

Toukokuun lopussa avasimme mökkeilykauden Suomessa. Se taisikin olla ainoa kerta kun olimme mökillä koko perheen kanssa, vietin suurimman osan ajasta yksin mökillä kesällä. Kesäkuu oli täyteen ahdettu työmatkoja, oli Hollantia, Ranskaa, Italiaa ja Skotlantia. Teimme myös lomareissun Wieniin.


Kesäkuun lopussa ajoin suoraan Montpellieristä Suomeen, jossa tulin viettäneeksi seitsemän viikkoa. Kiersin Karhunkierroksen, vietin aikaa mökillä, näin paljon kavereita ja perhettä. Suomen kesä oli mitä oli, mutta nautin siitä kuitenkin. Suomen kesä on paras kesä, niin kuin olen monesti aikaisemminkin todennut. Isoäidistäni, momista, jätti aika kesällä. Mieleen nousi vuosi sitten menehtynyt isäni, ja olin jälleen kiitollinen siitä että sain olla perheeni lähellä.


Syykuussa kävin Mongoliassa lomalla, ennen kuin olikin jo aika aloittaa uudet työt Euroopan myyntitiimin vetäjänä. Tein paljon työmatkoja Euroopassa, kävin kiipeilemässä ja vietin ensimmäisen ski touring viikonloppuni. Kävin myös Suomessa säännöllisesti tapaamassa perhettä ja ystäviä. Joulukuussa olin jo melko poikki kaikesta, ja parin viikon loma Omaniin ja Sri Lankaan tuli sopivaan aikaan.

Vuosi 2017 oli monin puolin raskas kaikkine muutoksineen. Muutin pois kotoa, väliaikaisesti asumaan kollegani Katharinan luokse. Aloitin väliaikaiset, mutta vaativat uudet työt. Joudin ajattelemaan elämääni uudestaan ja ajauduin jonkinlaiseen ennenaikaiseen neljänkympin kriisiin. Aloitin joogan rauhoittaakseni mieltäni ja luin lukuisia kirjoja meditaatiosta ja buddhismista. Nämä kirjat ja jooga auttoivat kun maailma tuntui kaatuvan päälle. Hakeuduin myös psykologin puheille ensimmäistä kertaa elämässäni. Onneksi on niin paljon apua saatavilla kun sitä tarvitsee.

Vietin uutta vuotta Sri Lankalla, katsoimme hotellilta ammuttuja raketteja klo 21, jonka jälkeen menin nukkumaan. Sain levättyä ja koottua itseni vuoden loppua kohti. Ei tämä ollut helppo vuosi, ja joskus näitä kaikkia muutoksia voisi olla vähemmänkin. Ehkä sitten vuodesta 2018 tulisi rauhallisempi ja stabiilimpi.

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille ja kiitos kun olette seikkailussa mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti