sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Erilainen joulu - Oman osa 3







Tiesin jo hyvissä ajoin ennen joulua että viettäisin tämän vuoden joulun Omanissa, jossa joulua ei varsinaisesti tietenkään vietetä. Sen vuoksi jäi myös moni muu jouluun liittyvä asia minimiin tänä vuonna. En esimerkiksi lähettänyt joulukortteja, joita olen perinteisesti lähettänyt. Pari joulukoristetta kaivoin kyllä esiin, lähinnä tuomaan valoa vuoden pimeimpään aikaan. Mitään varsinaista joulufiilistä ei ollut ollenkaan, en edes käynyt joulumarkkinoilla. 

Jouluaatto tuli vietettyä teltassa Omanin vuoristossa yhdessä Katharinan ja meidän oppaan kanssa. Jouluillallinen koostui bbq - eväistä, jotka paloivat pahasti avotulessa. Menimme jo ajoissa nukkumaan, joskin yö oli varsin levoton teltan ulkopuolella liikkuvien eläinten vuoksi. Oppaamme riiteli ensin vaimonsa kanssa puhelimessa omassa teltassaan, jonka jälkeen hän valitteli kuinka kylmä teltassa oli. Yö oli kieltämättä aika viileä, mutta olisi kuitenkin luullut että opas olisi siihen osannut varautua.

Nyt jälkikäteen tuntuu että jostain on tänä vuonna jäänyt paitsi kun joulua ei tullut vietettyä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun olin maassa jossa joulua ei vietetä, yleensä olen aina ollut Suomessa joulunvietossa tai sitten laskettelemassa. Ensi vuonna pitänee palata taas perinteiseen joulunviettoon ettei perinteistä pääse kokonaan vieraantumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti