sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Viikonloppulaskettelua St Moritzissa













Eipä sitä ennättynyt kuin piipahtamaan vähän töissä ja kotona Sri Lankan reissun jälkeen ennen kuin oli jo vuoro lähteä laskettelemaan. Törmttyäni Williamiin Omanin lentokentällä, sovimme että lähdemme jo seuraavana viikonloppuna St Moritziin laskemaan. St Moritziin sen vuoksi että emme olleet siellä aikaisemmin käyneet, ja Isto oli ostanut sinne puoleen hintaan liput kauden alussa. Varasimme edullisen bed & breakfast majoituksen River Inn:stä. Hotelli sijaitsi parinsadan metrin päässä hissiasemalta, n. 2-3 km:n päässä St Moritzin kylästä. Majoitus ei ollut mitään luksusta, mutta juuri sopiva meille pariksi yöksi. Huoneessa oli pieni keittiö ja muutenkin hotelli oli erittäin puhdas ja siisti, voin suositella.

St Moritzissa oli meidän yllätykseksemme tänä talvena kampanja hissilipuista hotelleista ostettuna. Saimme kahden päivän lipun puoleen hintaan, eli 38 CHF/päivä. Näin halvalla en usko lasketelleeni edes Sveitsin pienissä kohteissa. Olimme myös tuoneet fondue padan kotoa mukaan, joten illallisen valmistimme hotellilla laskupäivän päätteeksi. Sulatettu juusto on niitä parhaimpia ruokia ulkoilun jälkeen, ei siitä pääse mihinkään.

Rinteet olivat loistavassa kunnossa, lumi oli pehmeää ja sitä oli riittävästi. En ole koskaan lasketellut paremmissa olosuhteissa. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta molempina päivinä ja rinteet ammottivat tyhjyyttään. Ainoa miinuspuoli oli kylmyys, aamulla pakkasta oli jopa -16C, mutta päivän aikana aurinko onneksi lämmitti. Rinteet olivat vaihtelevia, pitkiä ja leveitä. Emme laskeneet yhtäkään tylsää tai huonoa rinnettä. Kävimme sekä St Moritzin että Corvatschin puolella, joista Corvatsch oli ehkä enemmän minun makuuni.

St Moritz on tunnettu luksuskohteena, johon tulevat rikkaat ostelemaan hienoja kelloja ja koruja ja ehkä vähän laskettelemaan. Kylä oli maineensa veroinen; luksusliikkeitä oli toinen toisen perään ja hinnat olivat pilvissä. Kävimme illalla kylässä kiertelemässä, mutta pitkien kalsareitten maksaessa yli 100 CHF, niin ostokset jäi tällä kertaa tekemättä.

St Moritziin oli yllättävän pitkä matka Bernistä, ruuhkineen n. 5 tuntia. Tänne olisi voinut tulla vähän pidemmäksikin aikaa, vaikka neljäksi päiväksi.

Näissä olosuhteissa Sveitsiin palaaminen ei tuntunut loman jälkeen lainkaan vaikealta, päinvastoin. Nautin talvesta täällä tällaisina päivinä, ja kehossa oikein kihelmöi kun tiedän pääseväni viikonloppuna vuorille. Ei näihin maisemiin kyllästy koskaan.

St Moritz - Engadin Plussat ja Miinukset

+ Hyvät ja modernit hissit
+ Vaihtelevat, pitkät ja leveät rinteet
+ Hienot maisemat
+ Mukava kylä
+ Hissiliput tarjouksessa
+ Ruuhkattomat rinteet
+ Aurinkoiset rinteet St Moritzin puolella
+ Lumivarma, korkealla sijaitseva kohde

- Kalliit liikkeet (ja varmasti myös ravintolat)
- Pitkä etäisyys Bernistä
- Korkealla sijaitseva kohde tarkoittaa kylmyyttä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti