maanantai 22. tammikuuta 2018

Viiden viikon työmatkaputki



Vuoden alku on yleensä kiireistä aikaa työmatkustelun kannalta, eikä tämä vuosi ole poikkeus. Edessä on viisi viikkoa lähes yhtäjaksoista matkailua. Ensimmäisinä kohteina olivat tämän viikon Amsterdam sekä Tanska. Lähdin tiistaina Zürichistä Amsterdamiin, jossa oli vuorossa kokouksia toimistollamme. Keskiviikko- iltana jatkoin Tanskan Billundiin, jossa kiertelimme asiakkaita kahden kollegani kanssa. Yövyimme Arhusissa, josta ylempi kuva on otettu. Todella idyllinen pieni rannikkokaupunki, tosin paljon kivempi kesällä kuin nyt tammikuussa. Kollegoiden kanssa on aina hauska matkustaa, ja muistin jälleen olla kiitollinen mukavista työkavereista. Jaksoin käydä aamulla juoksemassa, pakko yrittää taas pitkän tauon jälkeen aktivoitua ettei näiden matkaviikkojen aikana mene ihan rapakuntoon.

Kotimatkalla vastoinkäymiset sitten alkoivatkin, kun ensin Billundin kentällä KLM päätti ottaa lähes kaikkien käsimatkatavarat portilla ruumaan. Prosessi kesti toista tuntia, ja lento oli myöhässä. Hermoilin kerkeänkö jatkolennolle Amsterdamista Zürichiin. Laskeduttuamme Amsterdamiin KLM lähetti tekstiviestin jossa kerrottiin että lentoni oli peruttu ja he ottaisivat myöhemmin yhteyttä uudestaan. En jäänyt odottelemaan lentoyhtiön ratkaisua, vaan varasin itse uuden lennon lauantaiaamuksi Swissiltä. Perjantai ilta oli kuitenkin vietettävä lentokenttähotellissa, sen sijaan että olisin tavannut ystäväni Martan Zürichissä.

Menin Hiltonille kysymään vapaita huoneita, mutta suoraan respasta saatu hinta oli n. 50 EUR booking.com:n hintaa kalliimpi, joten päädyin varaamaan huoneen netistä. Onnistuin jotenkin sähläämään varaukseen väärät päivämäärät, ja tottakai varaus oli sellainen jota ei voi perua, joten jouduin tekemään vielä toisen varauksen respan kautta. Siihen meni taas 180 EUR ei yhtään mihinkään.

Aamulla lähdin innokkaan kentälle ja kohti porttia. Siinä portin luona odotellessani tajusin että olinkin mennyt KLM:n portille vahingossa. Sain juosta hiki hatussa koko lentokentän läpi oikealle Swiss:n portille ja ehdin juuri lennolle. Perillä Zürichissä unohdin vielä matkalaukun koneeseen.

En tiedä mistä tämä säheltäminen oikein johtuu. Onko sitä niin rutinoitunut matkustaja ettei jaksa enää keskittyä mihinkään tekemiseen. Hieman pelottaa mitä näistä muista reissuista vielä tuleekaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti