tiistai 19. joulukuuta 2017

Viikonloppu jolloin keho teki töitä ja mieli lepäsi















Ilmoittauduin noin kuukausi sitten offarilaskemisen perusteita käsittelevälle kurssille Grindelwald Sportsin kautta. Epäilin silloin mikä mahtaisi olla lumitilanne joulukuun puolivälissä, muistellen viime vuoden lumetonta joulukuuta. Onneksi huolet osoittautuivat turhiksi, päinvastoin, lunta oli melkein haitaksi asti.

Kurssi alkoi aikaisin launtaiaamuna firman pikkujouluja seuraavana päivänä. Onneksi sveitsiläiset pikkujoulut eivät ole ihan samaa tasoa kuin Suomen pikkujoulut, lähdin illalliselta kotiin jo kymmeneltä herätäkseni virkeänä lauantaina. Tapasimme Backdoor Shopissa Firstin ala-asemalla, josta kurssilaiset saivat vuokrattua sukset ja lumivyöryvarusteet.

Mukana kurssilla oli minun lisäkseni toinen samanikäinen nainen sekä hieman vanhempi mies. Onneksi meillä oli pieni kolmen hengen ryhmä, jolloin opettajalla oli enemmän aikaa neuvoa meitä. Oppaamme oli Grindelwaldissa syntynyt noin 60 vuotias opas, jolla oli yli 40 vuotta opaskokemusta. Hän oli mm. asunut Kanadassa, Nepalissa ja Bhutanissa opastöitä tehden. Hyvä opas oli minulle tärkeää, koska tämä oli ensimmäinen kerta kun lähdin kunnolla offareille pois rinteiden tuomasta turvallisuudesta.

Ensimmäinen päivä oli luminen ja näkyvyys oli heikko. Laskimme jonkin verran puurajan yläpuolella, mutta myös metsässä, jossa näkyvyys oli huomattavasti parempi. Käytimme myös skinejä ylöskiivetessä. Tämä osoittautui yllättävän helpoksi, ainakin näin lyhyemmissä pätkissä.

Rankan laskupäivän jälkeen saavuimme Waldspitz majalle 2000 metrin korkeudessa, jossa meille tarjottiin juustofondueta ja jossa myös yövyimme. Menimme nukkumaan jo klo 20:30, päivä oli niin rankka että pitkät yöunet maittoivat raikkaassa vuoristoilmassa.

Seuraavana päivänä jatkoimme laskuja hienossa auringonpaisteessa. Astuessamme ulos yöpaikastamme eteemme avautui upea vuoristonäköala, joka oli ollut edellisenä päivänä pilvien peitossa. Näkymä oli niin hieno että melkein purskahdin itkuun. En ikinä kyllästy näihin vuoriin ja maisemiin. Olen itse asiassa alkanut miettimään muuttamista lähemmäksi vuoria.

Kokemus oli kaiken kaikkiaan todella upea, ja olosuhteet runsaan lumentulon vuoksi mitä parhaimmat. Aion ehdottomasti jatkaa näiden ski tourien tekemistä oppaan kanssa. Opas kertoi että paras aika vuodesta tehdä näitä retkiä on maalis-toukokuu, joten onneksi näille on vielä monta kuukautta aikaa tänä vuonna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti