perjantai 26. tammikuuta 2018

Jokavuotinen Laaxin reissu

Kuvahaun tulos haulle hotel cresta flims





Epäonnisesta Amsterdamin lennosta selvittyäni odotti onneksi rento viikonloppu Laaxissa. Olen täällä aikaisemminkin kirjoittanut usein Laaxista, joka on minun suosikkikohde Sveitsissä. Mietin taas siellä ollessani miksi olen niin tykästynyt juuri tähän kohteeseen. Kai se on jotenkin Laaxin rentous ja luonnonläheisyys. Eikä uudet ja toimivat hissit sekä hyväkuntoiset rinteet ja hyvä majoitus mitenkään haitaksikaan ole.

Pääsimme lauantaina iltapäivämäkeen, ja keli oli jotakuinkin kohtuullinen. Taisi se aurinko hieman jossain vaiheessa pilkottaa. Rinteet olivat pehmeät runsaan lumentulon takia, ja laskimme koko iltapäivän aina viiteen asti. Harmittaa ettei tullut otettua yhtäkään valokuvaa. Tai yritin kyllä ottaa, mutta puhelimen akku on sen verran huono ettei se kestä kylmyyttä ollenkaan.

Majoituimme Hotel Crestassa, joka oli todella mukava hieman vanhanaikainen hotelli Flimsin kylässä. Hotellilla oli hieno spa, jossa oli ulkoporeallas sekä monta erillistä saunaa. Tämä on ihan parasta kylmän laskupäivän jälkeen. Illalla kävimme syömässä lähellä sijaitsevassa ravintolassa, jonka jälkeen suuntasimme vielä yöbussilla Laaxiin katsomaan yöelämää. Tänä viikonloppuna oli Laax Open lumilautakisat, joten jotkut yökerhot olivat järjestäneet konsertteja ym. Kävimme kuitenkin vain yksillä ja lähdimme takaisin hotellille.

Seuraavana päivänä totesimme että lunta oli tullut yön aikana valtavat määrät, noin puoli metriä. Olimme onneksi saaneet autopaikan hallista, ulkona pysäköidyt autot olivat kokonaan lumen peitossa. Runsas lumentulo tarkoitti myös sitä että lähes kaikki rinteet olivat lumivyöryvaaran vuoksi kiinni, joten lähdimme aamupalan jälkeen ajamaan takaisin kotiin.

Ehkä Laaxiin on vielä palattava uudestaan tänä vuonna kevätrinteisiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti