tiistai 1. maaliskuuta 2016

Pitkä matka jenkkeihin








Yksi tämän vuoden pidemmistä matkoista suuntautui jenkkeihin. Olen viettänyt täällä nyt jo viikon, ja huomenna lähden matkustamaan kotiin päin. Yhteensä olen siis poissa noin puolitoista viikkoa.

Kävin ensin Mainessa pääkonttorillamme, jossa olen käynyt monesti ennenkin. Päivät kuluivat toimistolla, ja iltaisin raahasimme itsemme puoliväkisin johonkin ravintolaan syömään. Aikaero painoi oikeastaan koko viikon ja vielä viikonloppunakin. Olen heräillyt joka yö jo puolineljän maissa ensimmäistä kertaa, joinain öinä saan unen päästä kiinni uudestaan, toisinaan en.

Pitkän työviikon jälkeen suuntasin kohti Houstonia moikkaamaan siellä asuvaa ystävääni Tuijaa. Edellisestä visiitistä olikin kulunut jo 1.5 vuotta. Sinä aikana he olivat ehtineet hankkia oman talon sekä uuden koiran. Oli siis todella mukavaa lähteä viettämään viikonloppua tuttuun seuraan ja näkemään miltä heidän elämä näyttää tällä hetkellä.

Heti Houstoniin saavuttuani lähdimme syömään aitoa Texasilaista BBQ ruokaa, jota tarjoiltiin suurissa koreissa. Ruoka oli todella hyvää ja ilmapiiri oli juuri sellainen kuin mitä Texasissa voi olettaa. Seurueeseemme liittyi myös toinen Houstonissa asustava suomalainen tuttavani, ja olikin kiva rupatella kuulumisia ja ajatuksia ulkomailla asumisesta.

Ruokailun jälkeen suuntasimme paikalliseen yökerhoon, Midnight Rodeoon. Paikka oli tunnettu line dancing tapahtumistaan, ja tätä saimme myös itse todistaa tuona iltana. Oli jännä nähdä miten yökerhot eroavat toisistaan eri puolilla maailmaa. Täällä tanssittiin paritansseja tai ryhmätansseja, jotka muistuttivat ehkä eniten aerobicia. Kaikki tanssijat nuoresta vanhaan osasivat samat tanssiaskeleet. Emme vielä tässä vaiheessa uskaltautuneet tanssilattialle, mutta onneksi myöhemmin soi myös tavallinen hittimusiikki jonka tahtiin mekin osaamme tanssia. Mukava ja rento paikka kaiken kaikkiaan, jos tällaisia löytyisi Bernistä kävisin siellä varmasti.

Houstonissa shoppailu on osa kulttuuria, joten lauantaina kävimme läheisessä outletissa ostoksilla. Olin oikeastaan halunnut ostaa Samsoniten matkalaukun, mutta laukut vaikuttivat jopa kalliimmilta kuin mitä Euroopassa, joten en raaskinut ostaa uutta täältä. Kaikkea muuta kyllä löysin, pääosin itselleni.

Viikonlopun jälkeen matka jatkui taas New Orleansiin, josta kirjoitan erikseen. Onneksi on näitä ystäviä maailmalla jonka seuraan voi liittyä viikonlopun tullen. Olen todella kiitollinen siitä että voin hyödyntää työmtakojani ystävieni tapaamiseen ja näin ollen saada niistä enemmän irti myös itselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti