sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Grindelwaldissa palelemassa











Tämä viikonloppu on mennyt rauhallisissa merkeissä Bernissä sekä Berner Oberlandissa, eli lähirinteillä. Kävimme sunnuntaina kokeilemassa Grindelwaldin Firstin rinteitä. First-gondoli lähtee suoraan Grindelwaldin kylästä ja vie aina 2500 metrin korkeuteen. Firstin rinteet ovat aurinkoisella puoella, emmekä siksi ole aikaisemmin päässeet kokeilemaan näitä rinteitä kun olemme käyneet Grindelwaldissa laskemassa keväällä. Nyt kuitenkin lunta on riittänyt paljon, ja Firstinkin kaikki rinteet olivat auki.

Firstin gondoli vie parin väliaseman kautta suoraan perille rinnealueelle, josta pääsee kätevästi siirtymään lähes mihin tahansa laskualueella. Laskualue ei ole kovin suuri, mutta rinteissä riittää hyvin laskemista ainakin pariksi päiväksi. First on enemmän perheiden suosiossa, sillä alueella riittää paljon sinisiä rinteitä. Hissilippujonossa olleet massat kuitenkin hävisivät hyvin alueelle, eikä hissijonoja tai rinneruuhkia päässyt muodostumaan ollenkaan. Kolmen jälkeen olimme käytännössä yksin rinteissä.

Aamupäivällä keli oli aurinkoinen, ja tähän aikaan vuodesta kevätaurinko lämmittää jo mukavasti. Iltapäivästä keli kuitenkin muuttui pilviseksi ja liekö sitten pilven läheisyydestä tai jostain muusta, mutta lämpötila laski nopeasti kunnolla pakkasen puolelle. Me olimme laittaneet päälle kevyemmät kevätvaatteet ja siinä sitten palelimme hisseissä. Olimme hollantilaisen ystäväpariskuntamme kanssa laskemassa, joten hyvän seuran vuoksi sinnittelimme kylmyydestä huolimatta. Nyt täytyy vaan toivoa ettei flunssa pääse iskemään.

Olen aikaisemmin kirjoittanut Grindelwaldin alueesta tarkemmin pari vuotta sitten täällä. First on siis osa laajempaa Jungfraun aluetta, joka on varsinkin berniläisten suosiossa. Se myös näkyi liikenneruuhkissa poispäin mentäessä, istuimme pari tuntia ruuhkassa pienillä vuoristoteillä. Täällä pitäisi aina muistaa lähteä jo kolmen maissa ajamaan poispäin sunnuntaina ettei jäisi ruuhkiin seisomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti