perjantai 11. maaliskuuta 2016

Sveitsin takatalvi




Sveitsissä pitäisi jo maaliskuun puolivälissä alkaa olemaan aika keväistä, tai niin ainakin edellisinä vuosina täällä on ollut. Tänä vuonna lunta on kuitenkin piisannut enemmän kuin tarpeeksi. Tällä viikolla saimme jälleen kunnolla lunta Berniin yön aikana, ja sain nauttia näin hienoista maisemista työmatkan varrella. Maa on kuitenkin aina lämmin Bernissä, ja sen vuoksi lumi sulaa pois useimmiten jo saman päivän aikana.

Vaikka lämpötilat ovat edelleen olleet vain hieman plussalla, on kevään merkkejä kuitenkin jo ilmassa. Linnut laulavat kauniisti sekä aamulla että illalla kun kävelen töistä kotiin. Suosikkilintuni on ehdottomasti metsäkyyhky, sen laulu tuo aina mieleeni kesät mökillä. Onneksi Bernissä on paljon metsäkyyhkyjä ja niiden ääntä voi kuunnella ihan omalta parvekkeeltakin. Myös illat ovat jo huomattavasti valoisemmat, pimeä tulee vasta seitsemän maissa.

Kevättä kohti siis mennään! Vaikka laskureissuja on vielä tiedossa ainakin kolme, niin olen silti valmis ottamaan kevään vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti