keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Martinan kylä ja Sveitsin verovapaa alue








Kotimatka Scuolista odotti maanantaina. Päätimme kiertää Itävallan kautta välttyäksemme Zürichin eteläpuolen ruuhkilta. Matkan varrella oli pari mielenkiintoista kohdetta tiedossa, kuten paikallinen panimo ja kylä nimeltä Martina.

Lähdimme kymmenen aikaan matkaan aamulla, ja kävimme ensimmäiseksi tarkistamassa Scuolin lähellä olevan Taraspin linnan. Linnaan pääsi kuitenkin sisään vasta iltapäivällä, joten tyydyimme ihastelemaan kukkulalla olevaa linnaa kauempaa.

Jatkoimme siitä matkaa eteenpäin Itävallan ja Sveitsin rajalla olevaan Martina-nimiseen kylään. En ollut aikaisemmin kuullutkaan tästä pienestä kylästä, mutta pitihän siinä tietenkin pysähtyä ja ottaa pari kuvaa. Martinan kylässä oli myös paikallinen pieni panimo, mutta sekin oli valitettavasti kiinni emmekä päässeet tutustumaan siihen.

Jatkoimme siitä matkaa Itävallan puolelle, kunnes huomasimme tien varrella olevat mainokset Samnaun verovapaasta alueesta. Siellä mainostettiin olevan 50 kauppaa, joten käännyimme siis kohti Samnaun laskettelukeskusta ja siellä olevia kauppoja. Hinnat olivat huomattavasti alhaisemmat kuin muualla Sveitsissä, ja teimme pari todella hyvää löytöä. Myös bensa oli n. 30 % halvempaa kuin muualla Sveitsissä. Samnau:n pääsi aikaisemmin vain Itävallan kautta, ja siksi alue on alunperin ollut verovapaata aluetta. Nykyään kylään pääsee myös Sveitsin kautta, mutta se on silti saanut pitää verovapaan statuksensa. Samnau yhdistyy rinteiden kautta Itävallan Ischgl:n laskualueeseen.

Samnausta jatkoimme Baselin kautta Berniin, johon pääsimme vasta illalla. Onneksi onnistuimme välttymään ruuhkilta lähes kokonaan tällä reitillä. Seikkailu uusilla teillä on aina mielenkiintoista, varsinkin vuoristoalueella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti