keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

New Orleansin ranskalaiskortteli ja Bourbon Street



















Jenkkireissun viimeinen määränpää oli New Orleansin kaupunki Louisianassa. Kuulin paljon hyvää tästä kohteesta lähes kaikilta etukäteen ja toivoin kovasti että minulla olisi edes vähän aikaa kierrellä kaupungilla koska en ollut aikaisemmin käynyt täällä. Ehdimme onneksi yhtenä päivänä pariksi tunniksi kaupungille ja otimme saman tien taksin kuuluisalle Bourbon Streetille.

Kollegani oli aikaisemmin opiskellut Louisianan yliopistolla ja tunsi kaupungin hyvin. Hän kierrätti meitä French Quarterissa Daiquiri-juomat kädessä. Kaikkialla oli baareja, ravintoloita ja pikkuputiikkeja joissa olisi voinut viettää koko päivän. Monessa ravintolassa oli live-musiikkia, useimmiten jazzia, josta New Orleans on tunnettu. Lattiasta kattoon ylettyvät ikkunat olivat auki ja porukka joi drinkkejä sisällä. Tämä oli siis maanantai-ilta. Lauantai-iltaisin meno on kuulemma ihan järjetöntä ja kadut täyttyvät humalaisista ihmisistä. Turisteja oli paljon ja liikkuminen tällä turistialueella tuntui turvalliselta. Meitä kehoitettiin kuitenkin liikkumaan aina porukassa ja olemaan menemättä epäilyttäviltä näyttäville sivukujille. Tämä yleinen ohje tosin pätee missä tahansa suurkaupungissa.

Söimme hotellin ulkopuolella vain kerran, ja silloinkin texmex-ruokaa, joka ei ole sitä New Orleansille tyypillistä cajun-mausteista ruokaa. Joka tapauksessa voin lämpimästi suositella Johnny Sanchez ravintolaa kaikille meksikolaisesta ruoasta pitäville.




Hotellimme oli korkea rakennus hienolla näköalalla ja hyvällä aamupalalla. Onneksi viimeinen kohde oli näinkin hieno, en olisi mitenkään jaksanut mitään sivukujan motellia näin pitkällä matkalla. Tätä kirjoittaessani Swissin konetta juuri lastataan ja koneeseen pitäisi päästä milloin vain. Olen Newarkin kentällä, jossa luulin olevani ensimmäistä kertaa kunnes näin tutun Mediterranean ravintolan jossa olen joskus aikaisemminkin istunut odottamassa konetta. Niin ne kaupungit ja lentokentät unohtuvat kun niitä on tarpeeksi paljon kolunnut.

Oikein onnistunut ja mukava matka jenkeissä kaiken kaikkiaan, mutta olen kuitenkin onnellisimmillani kun pääsen takaisin kotiin Sveitsiin. Onneksi ensi viikon työmatka on peruttu ja loppuviikosta on lasketteluloma tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti